Новините в София: Най-важното за деня 2 август 2023 г.

-

Снимка: Facebook, Милена Илиева-Момчилова

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 август.

Промениха статута на Паметника на съветската армия в София

Паметникът на съветската армия в София сменя статута си от публична в частна държавна собственост, става ясно от решение на Министерския съвет.

За 15 септември ще бъде пуснато изцяло движението по ул.“Чепинско шосе“ и ул.“Езерата“

В момента приключва полагането на последния пласт асфалтова настилка от третия етап на ул.„Чепинско шосе“, която се ремонтира заедно с ул.“Езерата“. Двете улици са част от програмата ми за изграждане и основен ремонт, по която в момента работим по 10 големи инфраструктурни обекта и множество по-малки улици в кварталите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителните дейности на „Чепинско шосе“ в район „Нови Искър“. Присъстваха и зам.-кметът по строителство инж.Ангел Джоргов, кметът на „Нови Искър“ Даниела Райчева.

Изгоря стара къща на ключово място в София

Стара къща на ъгъла на столичните булеварди "Иван Гешов" и "Цар Борис III" изгоря, съобщиха свидетели на пожара пред БГНЕС.

Кметът на Овча купел за запазването на пешеходния мост: Вариантите са изключително ограничени

Зам.-кметът по строителството в Столична община Ангел Джоргов и районният кмет на „Овча Купел“ Ангел Стефанов провериха докъде са стигнали дейностите по изграждането на новия мост над р. Владайска и ремонта на ул. „Народен герой“. Двамата обсъдиха възможността пешеходният мост да бъде запазен, докато не се проучат всички възможности за осигуряване на свързаност между двата бряга на реката.

Ремонтират над 50 000 кв. м тротоари в столичния Люлин

Изпълнението на най-мащабната програма за изграждане и ремонт на тротоари в София върви с пълна сила, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 9 май 2024 г....

Времето на 9 май 2024 г.: И днешният ден ще е облачен, с валежи от дъжд и гръмотевици, предимно в следобедните часове. ...

Прочети още keyboard_arrow_right