Новините в София: Най-важното за деня 2 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 юли 2021 г.

След взлом с чукове в „Манастирски ливади“: Разследването е прекратено

След взлом с чукове в офис на фирма в столичния квартал " Манастирски ливади ", крадците все още не са разкрити. За наглия обир съобщи „Нова телевизия“ преди няколко месеца.
Припомняме, че престъпниците изкъртиха и задигнаха 65-килограмова каса с пари. На записите от охранителите камери се вижда ясно и автомобилът, с който обирджиите извършват престъплението. Оказва се обаче, че разследването е прекратено. Постановлението е на Софийската районна прокуратура от началото на юни.

Премахнаха 17 гаража за 3 дни в столичния "Хаджи Димитър" (ВИДЕО)

Нови 17 незаконни гаражни клетки бяха премахнати през последните 3 дни в близост до бл. 98 в столичния "Хаджи Димитър", район Подуяне-Столична община. Програмата на общинската администрация в района продължава да се изпълнява и предстои отстраняване на гаражите бл. 144 в квартала, съобщиха от район Подуяне.
До момента са премахнати повече от половината от около 1000 клетки на територията на Подуяне. От общината призовават ползвателите на гаражни клетки да оставят терена под тях в „поносимо“ състояние след отстраняването им.

Разрушени са незаконните автосервизи и складове на ул."Св. Пимен Зографски" (СНИМКИ)

Незаконните автосервизи и складове на ул.”Св. Пимен Зографски” срещу НСБ “Диана” бяха разрушени по заповед на кмета на "Изгрев" д-р Делян Георгиев. Заграбената от частни фирми общинска земя беше принудително иззета от общинските власти преди месеци. Съществуващите ограждения ще останат до завършване на строежа в съседство, за по-голяма сигурност на гражданите. След това имотите ще могат да се ползват като свободни общински паркинги. За това съобщават от администрацията на района в социалната мрежа.

Променят товарното движение по АМ „Тракия“ от София заради ремонти

От 12 часа днес до 21.00 ч. в посока от София към Бургас товарните автомобили ще бъдат отклонявани от 126 км на АМ „Тракия“ по път II-64 – с. Труд-с. Баня-път I-6-гр. Калофер-гр. Казанлък-път I-5-гр. Стара Загора-АМ „Тракия“ при 208 км.
Причината е усложнената пътна обстановка във връзка с ремонта на АМ „Тракия“, извършван от км 182+294 до км 211+150, и засиления трафик по време на летните месеци за дните 2 юли и 4 юли (петък и неделя).

Заради ПТП променят движението на бул. „Прага“

Поради ПТП на бул. „Прага“ е спряно движението на трамваите с номера 1, 6 и 7 в посока „Борово“, съобщиха от Столична община.
Мотрисите ще обръщат посоката на движение по бул. „Стамболийски“ до последната спирка на Западен парк.

За столичаните планинари: До 20 часа се удължава работното време на автобус 63

Автобус 63, който се движи до Витоша, ще изпълнява последния си курс от Златни мостове към София в 20:00 часа, а не както до сега в 18:35 часа. Това важи от тази събота- 3 юли. Промените в графика се правят по искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщават от Столична община.
Идеята е хората да имат възможност през по-дългите дни на летните месеци да прекарат повече време сред природата на открито в планината.
Предвижда се това разписание да продължи до октомври в делничните дни и през уикенда.

Заради ремонта на "Първа българска армия": Променят маршрути на автобуси, въвеждат временни спирки

От 5 юли започва мащабният ремонт на улица "Първа българска армия". Заради това от 4 юли, неделя, до 6 август, включително, се забранява влизането на пътни превозни средства по улицата между моста на река Суходолска и ул. „Нешо Бончев“, включително и през кръстовище ул. „Първа българска армия“ – ул. „Нешо Бончев“. Това съобщават от Столична община и дават още подробности за променените маршрути и въвеждането на временни спирки.

Водач катастрофира при опит да избяга от правешки полицаи, в колата имало пет деца

Шофьор на "Пежо" катастрофира при опит да избяга от проверка на правешки полицаи, съобщават от ОДМВР- София.
На 1 юли, около 0.25 часа, в района на 2 км на второкласен път 37, служители на полицията в Правец подали звуков и светлинен сигнал за спиране на автомобил „Пежо“. Водачът не се подчинил на разпорежданията. Продължил движението си, като при опита му да избяга от полицаите, загубил контрол над управлението и колата се преобърнала странично в крайпътен скат.
След незабавната намеса на униформените, пътуващите в автомобила пет деца са транспортирани във Филиала за спешна помощ. След преглед са освободени с повърхностни наранявания и охлузвания.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 8 май 2024 г....

Времето на 8 май 2024 г. Топло, но облачно и дъждовно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват окол...

Прочети още keyboard_arrow_right