Новините в София: Най-важното за деня 20 ноември, 2020 г.

Новините в София за деня 20 ноември 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 ноември 2020 г.

COVID-19: В нощна София са хит тайните партита

Най-новият хит в нощна София е организирането на тайни партита. Заради въведените противоепидемични мерки, заведенията в столицата затварят в 23:30ч.
Нощните птици обаче са намерили начин да се забавляват, без да спазват мерките. Нов бизнес набира скорост и това е организирането на тайни партита. На тях се влиза с парола, съобщи 24 часа.
Секретните сбирки се правят в наети помещения. Организаторите са помислили за всичко: осигурен е диджей и алкохол. Най-често се наемат зали в столичните квартали “Драгалевци”, “Бояна” и “Владая”.

Отлагат Коледния базар на площад "Славейков"

Няма да има Коледен базар на площад "Славейков". Събитието се отлага след анализ на обстановката в София, потвърдиха от Столична община. Организатор на базара е общинското дружество "Пазари юг", въпреки че "Славейков" е към "Пазари Запад".
Така в София за Коледа ще има само два базара. Единият ще е на "Пазари Възраждане" пред НДК - Коледно градче, а другият, който се оборудва е в Градската градина - Немския.

В София: 87 училища със заповеди от министъра за онлайн обучение

След въвеждането на мерките за онлайн обучение и дистанция се наблюдава известно подобрение в броя заразени с коронавирус в училищата на София. Това обясни пред БНР Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието - София град.
87 училища в столицата имат издадени заповеди на министъра на образованието и науката за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда. Ситуацията в различните училища е различна - на някои места няма заболели, а на други боледуващите са много и цялото училище е на обучение в електронна среда. Сред преминалите на изцяло дистанционно обучение са Втора английска гимназия, НГДЕК, 157-а гимназия.

Столична община дава под наем обновения за 2 млн. лв. басейн на 30-о училище (СНИМКИ)

Ремонтираният 25-метров басейн на 30 СОУ "Братя Миладинови" във "Възраждане" ще се отдаде под наем. Вече е пусната процедура и има кандидати, но още не е гласувана от СОС. Това съобщи общинският съветник Иван Таков.
Въпрос на време е да влезе в СОС за гласуване. Предложението е на районния кмет Савина Савова и по него зам.-кметът по образование Тодор Чобанов е дал положително становище. В него той подкрепя писмото на кмета на район "Възраждане" Савина Савова, което е въз основа на желанието на директора на училището Атанаска Рейха.

И 25-о ДКЦ отвори ковид кабинет, функционират 11 в поликлиниките в София

В 25-о ДКЦ в София от днес функционира специализиран ковид кабинет. Така общо в столицата те станаха 11 в общинските поликлиники. В тях могат да се преглеждат хора, изпратени от личния лекар и такива с гипоподобни симптоми.
Столична община предприе адекватни и бързи действия, за да се осигурят прегледи на гражданите и да се намали натиска върху общинските болници.
До момента във всички ковид кабинети на общинсикте ДКЦ-та са прегледани 1982 граждани, направени са 1904 антигенни теста, като положителните са 549 или 28% от тестовете, съобщиха от Общинския оперативен щаб, който днес имаше заседание.

Още едно бебе се роди в Софийския зоопарк- петнисто виетнамско еленче (СНИМКИ)

Още едно прекрасно бебе се появи в Софийския зоопарк. Това е еленче в стадото на петнистите виетнамски елени. То е третото малко от този вид, което се ражда тази година в Столичната зоологическа градина, информират от Столична община.

Удължиха с още един курс автобус А63 до Витоша

Автобус по линията А63 ще прави още един курс до и от Витоша през уикенда. По указание на зам.-кмета по транспорт на Столична община Кристиян Кръстев и преседателя на транспортна комисия към СОС Карлос Контрера последният курсще бъде в 17.30 часа, а не както досега в 16.30.
Центърът за градска мобилност осигурява в празничните разписания допълнителен един курс от м. Златните мостове на А 63. Той ще бъде в 17.30 ч. и гражданите, които са в планината ще могат да се възползват от късния курс още този уикенд.

Шофьор на автобус № 213 помогна на инвалид

Шофьор на автобус №213 помогна на инвалид да се качи в превозното средство, след като пътниците отказали да съдействат на човека.
Вчера около 18:30ч. на спирка „Орлов мост“ посока „Младост“ 4 мъж в инвалидна количка се опитал да се качи в автобуса. Никой от слизащите пътници не му помогнал.
В час пик шофьорът излязъл и отворил рампата за инвалиди. Болният човек изказал искрени благодарности на водача на автобуса.
Шофьорът в градския транспорт му отвърнал с усмивка: “Няма защо, все пак сме хора.”

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right