Новините в София: Най-важното за деня 21 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 21 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 юни 2021 г.

След скандал: Намушкаха мъж в столичен тролей

Скандал между двама мъже завърши с раняването на единия. Това се случи в тролей в София. Агресията е проявена в района на ул. "Г.С. Раковски". Задържан е нападателят, съобщават от Нова телевизия. Сигналът за инцидента е подаден в 16.37 ч. Екип на Спешна помощ е пристигнал на мястото за 3 минути.
Пострадалият е на 22 години, прегледан е и е освободен за домашно лечение.

Намушкали младия мъж в столичния тролей, защото бил без маска

Липсата на маска е причината 22-годишия младеж да бъде намушкан от 42-годишен в тролей в София, съобщават от bTV.
Пътниците първо са се сбили, след което единият е бил намушкан с нож от другия. Това се е случило на ул. „Раковски“. Павлина Наумова е на спирката. Тя вижда как от тролейбуса излиза мъж с остър предмет в ръка, който гони момче.
"Аз влизах в тролея, когато момчето излетя, блъснато от мъжа, имаше кръв по себе си. Разбрах от друг, че причината е че момчето е без маска. Почнаха да се гонят, младежът спря при шофьора и молеше да му помогнат“, разказва пред камерата Павлина. За гонка свидетелстват и други очевидци.

Половин София без топла вода заради голяма авария

Стотици столичани са без топла вода заради голяма авария. Повредата е в главния топлопровод на първа градска магистрала. Тя минава по бул. "Мария Луиза", което налага спирането на топлоподаването в централната градска част в каретата между: бул. "Мария Луиза"; ул. "Веслец", ул. "Сердика"; бул. "Дондуков"; ул. "Княз Александър I"; ул. "Гурко"; ул. "6 септември"; ул. "Граф Игнатиев"; бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Самуил", ул. "Алабин", бул. "Хр. Ботев". Информацията съобщават от "Топлофикация- София".

Верижна катастрофа между "Орлов мост" и Софийския университет

Станала е верижна катастрофа в централната част на София. Няколко коли са се ударили между "Орлов мост" и Софийския университет, съобщават от Нова телевизия. От СДВР са потвърдили за медията, че няма ранени. Щетите са само по машините.
На място са екипи на полицията.

Заради изтекло разрешение: ДНСК спира окончателно строежа на "Златен век"

Заради изтекло разрешение за строеж през януари 2020 година ДНСК спира окончателно строителството на небостъргача "Златен век" в "Лозенец". След въпросната дата е издигнат още един етаж без валидни документи. Това съобщи на пресконференция в МРРБ началникът на ДНСК Влади Калинов.

България купува 6 медицински хеликоптера по Плана за възстановяване и устойчивост

България ще закупи 6 медицински хеликоптера до 2 години ще има въздушни линейки в страната ни. Тоза съобщи пред журналисти служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Също така се предвижда се изграждането на хеликоптерни площадки на 15 или 20 лечебни заведения.
Финансирането за медицинските хеликоптери ще е по Плана за възстановяване и устойчивост, допълни д-р Кацаров. Според него, ако не се забавят процедурите се очаква до 2 години от поръчката на хеликоптерите да се одставят въздушните линейки.

Питбул без намордник нападна жена в столичния Овча купел

Питбул нахапа жена при разходката и в парк в столичния Овча купел, съобщи Нова телевизия. Животното е било без наморник и каишка, пуснато свободно да си играе.
Освен жената питбула е нахапал и кучето й. Инцидентът е станал в парк, където обикновенно има много деца. Опасната порода куче е захапало жената за ръката и само ръкавът на сакото й я е предпазил от тежка травма.
Пострадалата в продължение на 3 минути се е опитвала да се отърве от захапката на животното, но неуспешно до идването на собственичката на питбула, разказва пострадалата пред Нова телевизия.

В София и страната: Разрешено е ваксинирането срещу COVID-19 и на деца над 12 години

От 3 юни насам в София и страната срещу COVID-19 може да се ваксинират и децата над 12 години. Това съобщиха от Здравното министерство след множество постъпили запитвания. Препаратът за имунизирането на подрастващите е на Pfizer/BioNTech.
Родителите, които искат децата им да бъдат имунизирани срещу пандемията, могат да го направят при общопрактикуващия лекар или във ваксинационен център. Имунизирането се осъществява по общия ред, като е необходимо единият от родителите да попълни формуляра за информирано съгласие.

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right