Новините в София: Най-важното за деня 22 септември, 2020 г.

Новините в София за деня 22 септември, 2020  г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 септември 2020 г.

Нови 30 в София с коронавирус за денонощие, още 147 излекувани за страната

За последните 24 часа са направени 2 988 PCR теста. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 151 проби. Така общият брой на потвърдените случаи става 19 014, от които 4 522 активни. Това показват данните от Националната информационна система.
Ето и разпределението на новозаразените по области: Благоевград - 13; Бургас - 16;Варна - 13; Велико Търново - 4; Враца - 3; Габрово - 5; Добрич - 3; Ловеч - 1; Пазарджик - 2; Перник - 1;Плевен - 1; Пловдив - 17; Русе - 4; Силистра - 4; Сливен - 1; Смолян - 5; София (град) - 30; Стара Загора -14; Търговище - 2; Хасково - 3; Шумен - 3; Ямбол - 6.

Нови тролеи сменят старите столични "Икаруси" догодина

От догодина машините, които се движат по маршрутите на тролеи 1, 6, 7 и 9 ще бъдат нови, дело на чешката компания "Шкода Електрик". Така старите тролеи "Икарус" по улиците на столицата ще бъдат пратени в пенсия. От април до юли 2021 г. на партиди 30 нови тролея ще пристигнат в столицата, съобщиха от Столична община, цитирани от "Монитор".
Договорът е сключен на 5 май между "Столичен електротранспорт" и чешката компания "Шкода Електрик". Той е на обща стойност 37, 3 млн. лв., а цената на един тролейбус е 1, 24 млн. лв.

Отсечка от "Гурко" става царство на електрически скутери и велосипеди

Част от столичната улица "Гурко" през днешния ден става царство на всички алтернативи на автомобилния транспорт. А причината - на 22 септември е кулминацията на събитията по повод Европейската седмица на мобилността, в която участва и София. Отсечката, която ще бъде затворена за автомобилно движение, е между бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, разказват от БНР. От 11 до 16 часа всички граждани ще могат да тестват електрически скутери, електрически велосипеди и други алтернативи на автомобилния транспорт.
Заради проявата ще има и промени в организацията но движението в града, съобщават от Столична община.

Отиде си бизнесменът Христо Сираков

Известният бизнесмен и виден столичен бохем Христо Сираков е починал днес. Това съобщиха от екипа на списание "Плейбой" с официално съобщение до медиите. Сираков бе издател на списанието у нас. Той купува правата за издаване на "Плейбой" през 2016 г. И налага сериозно преструктуриране в редакцията.

Без "синя" и "зелена" зони в деня на Независимостта

В днешния празничен ден на Независимостта зоните за почасово платено паркиране "синя" и "зелена" в столицата няма да работят. Това съобщават от Центъра за градска мобилност.
Все пак от ЦГМ пак напомнят на водачите да спазват правилата при паркиране и спиране в града по време на празничния ден.

Четири коли в катастрофа край Костинброд, има починал

Четири коли са се ударили между Костинброд и Волуяк. Инцидентът е станал минути след 17 часа днес, съобщават от Нова телевизия.
4 линейки са изпратени към мястото. Първата е пристигнала на третата минута. В нея е качен 40-годишен мъж, който е издъхнал пред болницата.
Другите три екипа в момента транспортират по още един пострадал.

Трима ранени и една жертва при катастрофа към Своге

Трима ранени и една жертва е равносметката след тежка катастрофа, станала късно снощи в Искърското дефиле. Това съобщават от bTV.
Две коли са се ударили челно в посока Своге след село Реброво. От Спешна помощ- София обясниха пред медията, че шофьорът на единия автомобил, 62-годишен мъж, е приет в ИСУЛ. Той е с гръдна травма. 40-годишна жена е транспортирана в "Пирогов" с наранявания в областта на гръдния кош и гръбначния стълб. Във ВМА е откаран 72-годишен мъж с гръдна и с коремна травма.

Жената, пострадала в катастрофата към Своге, оперирана спешно в "Пирогов"

Направена е спешна операция на 40-годишната жена, която пострада късно снощи в катастрофата към Своге. Това съобщиха от "Пирогов", цитирани от Нова телевизия. В момента тя е настанена в хирургичното отделение на болницата. Пострадалата е в съзнание и контактна. Няма опасност за живота ѝ. Тя е приета в болницата с наранявания в областта на гръбначния стълб и гръдния кош.

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 10 май 2024 г....

Времето на 10 май 2024 г. Облачно и дъждовно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 9-10 гр...

Прочети още keyboard_arrow_right