Новините в София: Най-важното за деня 24 май, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 май 2020 г.

„Левски“ празнува 106 години от създаването си

Още през нощта привържениците на „Левски“ започнаха с отбелязването на рождения ден на клуба, съобщава БТВ. Минути след полунощ столичани станаха свидетели на забележително пирошоу. То беше организирано от събралите се фенове на стадион „Георги Аспарухов“. Шоуто беше излъчено и в социалната мрежа на живо.

Кметът на София: Духовността е сила, която се преживява заедно

Честит празник на словото и съзиданието!, написа Йорданка Фандъкова Книжовността е най-силното оръжие в утвърждаването ни като държава. Тя е знамето на нашата независимост, което никога не пада. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във видео приветствие си в социалната мрежа.

Сатиричният театър с представления в „София Тех Парк“

Калин Сърменов, директор на Сатиричния театър, сподели пред БТВ, че трупата на театъра ще има представления в „София Тех Парк“.

Прием само по документи във ВУЗФ

Продължава приемът на кандидат-студенти за новата учебна 2020/2021 г. във Висшето училище по застраховане и финанси в столицата, съобщават Офнюз. Няма да се провежда кандидат-студентски изпит , а ще се признават оценките от матурите. Това се налага, за да се осигури безопасно кандидатстване в университета в съответствие с мерките в условие на пандемия.

Плавно се увеличава броя на дневните полети на Летище София

Летище София работи при строго спазване на мерките за предотвратяване разпространението на заразата с коронавирус, съобщава Днес. Редовни полети на летището имат "България Ер", Wizzair, Ryanair, а останалите авиокомпании поддържат контакт с летището в случай на желание от тяхна страна за подновяване обслужването на полетите.

Събраха подписи против строежа в „Александровска“ да стане детска болница

"За истинска детска болница", гражданска инициатива, вече разполага с необходимия брой подписи в подкрепа на мнението им да се изгради съвсем нова сграда за детска болница, съобщава БНР.

Търсят автоджамбазин, катастрофирал с крадена кола

Издирва се автоджамбазин, който е катастрофирал през нощта на Околовръстното с крадената кола, съобщават от БНР. Минути преди 4.00 ч сутринта на 24 май е подаден сигнал за инцидента. След пристигане на място, полицията установила, че автомобилът е бил откраднат от близката до разклона за Банкя и Суходол автокъща.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 29 Гласове)
  • Няма да избере (27%, 35 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (13%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 38 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (10%, 13 Гласове)
Общо гласували: 132 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 март 2024 г....

Времето на 18 март 2024 г.:Седмицата започва със студено време в сутрешните часове. В столицата през деня облачността ще...

Прочети още keyboard_arrow_right