Новините в София: Най-важното за деня 24 юли, 2019 г.

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 юли 2019 г.

Земетресение усетено до Своге

Земетресение бе регистрирано късно снощи близо до Своге. Трусът е с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер. Усетено е в село Батулия, което се намира между Своге и Нови Искър,

ГДБОП проверява шест часа фирмата на Кристиян Бойков

Шест часа продължи акцията на ГДБОП във фирма "Тад Груп". Там работи обвиненията за хакерската атака на НАП Кристиян Бойков. Иззети са по-голяма част от компютрите на фирмата.

Профилактика на лампите променя движението към София в тунел "Витиня"

 Профилактика на осветлението променя движението към София в тунел "Витиня" на магистрала "Хемус". Ограничението влиза в сила от 22 часа тази вечер и ще важи до 5 часа утре сутринта,

Кметът на "Искър" отчете новите площадки в района (СНИМКИ)

Кметът на "Искър" Ивайло Цеков отчете изградените детски площадки в общината. В социалната мрежа се появи информация къде какво място за игра е направено и с какви уреди за малчуганите е оборудвано.

От Банката за майчина кърма продължават да търсят донори (СНИМКИ)

 Банката за майчина кърма страда от недостиг на донори. Сградата на улица "Сава Михайлов" 57 бе основно ремонтирана. За реновирането Столична община отпусна близо 1 млн. лв.

Асфалтират до бл. 25 в "Овча купел" (СНИМКИ)

 Летните ремонти в цяла София вървят с пълна сила. И район "Овча купел" не прави изключение. До бл. 25 започна асфалтирането, съобщават граждани в социалната мрежа. Настилката се полага по цялото трасе нагоре към пазара на "Овча купел"-2.

Визия за София се среща с гражданите на 16 локации в столицата

Инициативата Визия за София ще се срещне с гражданите на 16 локации в столицата. Вече има изготвен график за местата, където всеки може да отиде и да сподели и обсъди проблеми от ежедневието свързани с транспорт, инфраструктура, здравеопазване. Пред представители на Визия за София хората могат да правят предложения и да дават идеи да бъдещото развитие на София.

След 30 години 30-о училище ще има басейн и модерен спортен комплекс (СНИМКИ)

Столичното 30-о училище "Братя Миладинови" на бул. Стамболийски след 30 години ще има голям и модерен спортен комплекс, видя Столица.bg.  Съвпадението на числата вероятно е случайно, но точно след толкова години, в едно от най-хубавите софийски училища, отново ще заработи покритият 25-метров басейн.

Падат наемите в София, пазарът е пренаситен

 Пазарът на имоти е пренаситен и това е довело да падане на цените на наемите в София. Причината е, че в последните години 25 - 30% се купували имоти с цел инвестиция и това довело насищане на пазара, пише economic.bg, цитирайки проучване на агенция за недвижими имоти. За падането на цените най-ярък пример е Студентски град. За този район имало над 200 обяви за свободни едностайни жилища в последните 2 месеца.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 6 май 2024 г....

Времето на 6 май 2024 г. Топло с разкъсана облачност ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около...

Прочети още keyboard_arrow_right