Новините в София: Най-важното за деня 25 март, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 март 2020 г.

Временен икономически съвет ще работи върху мерки за подкрепа на бизнеса в София

Столична община създава временен икономически съвет, който да направи мерки за подкрепа на бизнеса в София. В него са поканени да участват  икономисти и експерти, а целта е да се помогне на тези сектори, които са ключови за града ни и сега изпитват сериозни затруднения. Новината съобщи в социалната мрежа кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

78 машини са чистили снега в столицата

78 машини - снегопочистваща техника и екипи на фирмите, ангажирани с почистването на снега, са работили в София през тази нощ. Това съобщиха от Столична община.    Всички пътища, по които се движи масовият градски транспорт, са обработени със смеси против заледяване. Почистени са и общинските пътища, които се намират на територията на Столичната община.

Добавка за Великден ще получат всички с пенсия до 363 лв.

Управителят на НОИ призова да не се редят на опашки, служебно ще се преизчисляват пенсии Всички с пенсия до 363 лв. ще получат допълнително за Великден по 40 лв. Общо в страната 1, 249 млн. пенсионери ще се имат надбавка, съобщи управителят на НОИ Ивайло Иванов пред bTV.

Полицейски конвой за Каролев към София

Софийска районна прокуратура му повдигна обвинение за неспазване на карантина Икономистът Владимир Каролев е бил конвоиран за София. В 11.15 часа тази сутрин той е бил освободен от ареста на II РПУ в Благоевград и конвоиран, предаде БГНЕС. Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на Каролев за неспазване на карантината.

Столичната община в партньорство със SAP България създаде единна информационна система по въпроси за COVID-19

На сайта на Столичната община вече е активна новата единна информационна точка по въпросите за COVID-19. Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.

И в София: #LightTheSky и "Ако си дал" в подкрепа на заразени с COVID-19 и благодарност към медиците (ВИДЕО)

Светлинно шоу в София ще има тази вечер, а също и в още четири града - Пловдив, Бургас, Варна и Перник. То е в знак на подкрепа към медиците на фронтовата линия в борбата с COVID-19 и заболелите, и е под надслов #LightTheSky, съобщават от Сдружение "Асоциация на рентал компаниите в България".

COVID-19 ще засегне 86 000 от работещите в София

Най-тежко ще е положението в ресторантьорския и хотелиерския бизнес Засегнатите от епидемията от COVID-19 ще засегне около 86 000 работещи в София. Всички те ще трябва да се справят с последиците от извънредното положение, въведено на 13 март т. г. 86 000 ще се сблъскат с моменталния ефект от липсата на доход и работа.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right