Новините в София: Най-важното за деня 26 ноември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 ноември 2022 г.

Снимка: Пламен Викторов

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 26 ноември 2022 г.

Жълт код за сняг в София, София област и още 7 области

През нощта срещу неделя облачността над столицата постепенно ще се увеличава, но валежи не се очакват. Минимална температура ще е около минус 2 °С. През деня ще преобладава облачно време и следобед ще започнат валежи от сняг. Максималната температура ще бъде около 4°С, предупреждава Екипът на MeteoBalkans на страницата си във фейсбук. Възможни са интензивни валежи.

Зам.-кметът по транспорт на София: По европейска практика ще има спирки "по желание" на 12 автобусни линии

В края на 2022 г. Кръстев и екипът му правят равносметка на свършената работа. "Разгледахме числата за изминалата година, защото те дават най-ясно отражение на свършената работа", категоричен е зам.-кметът. Той се гордее, че са успели през 2022 г. да ускорят всички трамвайни линии, 8 тролейбусни и 36 автобусни линии.

Удариха полицейка кола на магистрала "Тракия", няма пострадали (ВИДЕО)

Патрулка на МВР е пострадала рано тази сутрин на магистрала Тракия, след Ихтиман. Инцидентът е станал на 37-и километър към София, съобщиха във фейсбук групата Катастрофи в София. За щастие няма пострадали хора. На мястото е имало катастрофа и полицейският екип е спрял, за да обезопаси мястото. Друга кола удря автомобилът със син буркан.

Софийска районна прокуратура задържа до 72 часа адвокат за извършена измама

Към очакващите опасностите адвокатката добавила, че до 4-5 дни Е. Р. ще бъде задържана. Д.М. поискала сума в размер на 20 000 евро от Е.Р., за да й помогне. На 25.11.2022 г. пострадалата дала на обвиняемата 5000 евро и с това е причинена имотна вреда на Е.Р. След това Д.М. е задържана от служители на ГДБОП-МВР. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. С постановление на дежурен прокурор Д.М. е задържана за срок до 72 часа.

Председателят на СОС: Ремонтът на жълтите павета е калпав

Като калпав определи ремонтът на жълтите павета председателят на СОС Георги Георгиев в интервю в "Седмицата" на darik.bg. "Нито лев от парите на софиянци не е платен за ремонта. Това е позор за фирмата изпълнител", категорично заяви Георги Георгиев. Той коментира изненадата си от реакцията на МРРБ,  че Столична община била виновна. "Няма как общината да е виновна, че работникът на фирмата чупи павета. За да няма ремонт на ремонта, трябва да има законодателни промени, които заради случилото се в държавата не бяха приети", препоръча Георгиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right