Новините в София: Най-важното за деня 26 ноември 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 ноември 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 26 ноември.

Йорданка Фандкова: Надявам се В. Терзиев да влезе в ролята на лидер, да решат проблемите в групата си, за да няма управленска криза в София

"Имахме разговор преди това и говорихме за всички проблеми и решения. Не бих си позволила да му давам съвети. Разменихме си телефоните и ако той иска може да се обади по всяко време. Запознах го и със спешните и неотложни задачи на Столична община, които обаче изискват решение на СОС", сподели Йорданка Фандъкова. 

Големи клони затрупаха тротоари на малките 5 кьошета

В центъра на малките 5 кьошета тротоарите са осеяни с големи клони, сигнализираха граждани пред Столица.bg. Тротоарите са непроходими и започват да се заледяват. Всъщност падналите клони не са животозастрашаващи. Проблемът е, че те могат да бъдат премахнати от живеещите по улицата, но засега са на тротоара и само пречат на пешеходци.

Кметът на София: Започва почистване в кварталите, вятърът става силен и продължава опасността от паднали дървета

"Както виждате основни пътни артерии са добре почистени и проходими, на места се е чистило по 4 - 5 пъти. Сега се влиза в кварталите, спирки подлези. Апелирам всички граждани да бъдат с повишено внимание и да излязат и да почистят около блоковете, както и търговските обекти", призова Васил Терзиев. Той допълни, че ситуацията е под контрол: Имаме връзка и координация с електроразпределителните дружества.

Електрохолд: В столицата 50 екипа работят на терен, най-засегнати са 11 квартала

В столицата 50 екипа работят на терен. Най-засегнати са кварталите на столицата, които се захранват с въздушни електропроводи. Към 11 часа електрозахранване няма в части от Симеоново, Бистрица, Банкя, Курило, вилна зона Киноцентър, Кръстова вада, Владая, кв. Витоша, вилна зона Малинова долина, Волуяк. Дружеството формира кризисен щаб. Той постоянно наблюдава обстановката и пренасочва аварийните екипи там, където има необходимост.

В Панчарево разчистика Самоковско шосе през нощта, паднали дървета има на пътя Кокаляне - Пасарел

Освен прекъснато електрозахранване заради тежкия сняг и паднали клони върху жиците, в ело Лозен нямат и вода. Там има проблем със захранванете около помпената станция. В Долни Лозен отдавна работят екипите, но в 7 часа още нямаше вода. В Кокаляне няма ток, Бистрица няма ток, Пасарел също", описа снежната обстановка кметът на Панчарево. Заторена, от пандало дърво, в момента е ул. Риляник, която е до училището в Панчарево. Тежко е положението и в Бистрица.

Градският транспорт в снежна Банкя се движи, тежка е ситуацията в с. Клисура

Селото е в район Банкя и там обстановката е сложна. То е на надморска височина около 800 м и снежната покривка е 40 -50 см сняг. Проблемът е, че там вятърът е силен и на местта има навявания. На пътя към Клисура имало паднало дърво, но вече е разчистено. "Там чистиха и през нощта, но след 2 минути отново снегът затрупваше пътя, защото имаше силни навявания", разказаха хора от селото.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 7 май 2024 г....

Времето на 7 май 2024 г.: Очаква ни слънчев ден с разкъсана висока облачност, съобщават от НИМХ. В следобедните часове ...

Прочети още keyboard_arrow_right