Новините в София: Най-важното за деня 26 юли, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 юли 2019 г.

В срок от 30 дни столичани могат да обжалват сметките за парно

Абонатите на столичната Топлофикация могат да обжалват изравнителните сметки в срок от 30 дни. Това съобщават от Асоциацията на фирмите за топлинно счетоводство, цитирани от БНР. Всички клиенти вече са получили изравнителните си сметки и ако не са съгласни с доплащането могат да ги оспорят.

Клиника по съдова хирургия със супермодерна операционна

 След няколкомесечен ремонт Клиниката по съдова хирургия на ВМА е изцяло обновена с супермодерна операционна зала, съобщават от лечебното заведение. За пациентите е осигурена приятна обстановка и перфектни условия за лечение. Клиниката се ръководи от професор Кузман Гиров.

СОС даде зелена светлина за втори етап на "Гранд каньон" в Младост

След продължително отлагане Столичният общински съвет разреши да се продължи вторият етап на строителния обект на "Гаранти коза" в Младост. На сесията вчера бяха одобрени промените в регулацията на Младост 3 с 31 гласа "за", 9 "против" и "въздържал се". Така жилищният комплекс "Гранд каньон", на мястото на "Аско Деница", на турската компания ще бъде довършен.

В "Дружба": Цял вход издирва майстор- взел парите за ремонт и не го довършил

Живеещите в блок в квартал "Дружба издирват майстора, на когото платили, за да им боядиса входа. Той взел парите и повече не се появил. А работа останала свършена наполовина,

Пускат движението по ремонтираното платно на бул. България (СНИМКИ)

 Движението по столичния булевард България ще бъде променено тази нощ. От утре сутринта автомобилите вече ще се движат двупосочно по ремонтираното платно в посока центъра, а се затваря за ремонт другото, в посока Околовръстното. Промяната е за участъка от бул. Черни връх до "Гешов", тъй като преди месец започна ремонта на тази отсечка от "България".

Жена с мозъчен тумор спасена след 3-часова операция в "Пирогов"

Жена с мозъчен тумор бе спасена от неврохирург на "Пирогов" след уникална 3-часова операция. Пациентката е българка, която от 1987 година е омъжена за англичанин и живее на Острова, съобщават от болничното заведение.

Приеха ПУП-ове, които пазят междублокови пространства в Дружба

 В столичния квартал Дружба, район Искър ще се спасят и запазят междублоковите пространства само за зелени площи. Това отреждат два Подробни устройствена плана (ПУП), които вчера бяха приети на сесията на СОС. Единият е за жк Дружба 2 - втора част, а другият на жк Дружба 1 - трета част.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 29 юли-2 август

 ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Нови промени на автобусни маршрути в София- за рейсове 72,76,304, 204, 604

Нови изменения на автобусни маршрути в София се задават от 27 юли до 18 август, съобщават от Центъра за градска мобилност. Ще има и доста закрити спирки. Ето и повече подробности за очакваната ситуация в част от столичния трафик:

Местят спирките на автобуси 11,60 и 73 заради ремонта на "Президент Линкълн"

От първи август до първи септември бул. "Президент Линкълн" ще бъде затворен за коли, съобщават от Столична община.

Разкриват пункт за карти и билети в Курило

През месец септември ще бъде разкрит пункт за продажба на билети и карти за столичния градски транспорт в квартал Курило в Нови Искър, съобщават от ЦГМ.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right