Новините в София: Най-важното за деня 27 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 април 2020 г.

VIII ДКЦ в София отвори врати след случай на коронавирус

Осма поликлиника в София от днес отвори врати и вече работи с пациенти. Общинското лечебно заведение в район Надежда беше затворено, след като там имаше лекарка с положителен резултата за коронавирус и поликлиниката беше затворена за 3 дни.

Кола блъсна пешеходец на "Гурко" в София

Лек автомобил блъсна  пешеходец в центъра на София, съобщи Канал 3. Катастрофата е станала малко след 8 часа. По пътното платно имал разпилени кофички от кисело мляко и вещи, които са изхвърчали от жертвата.

Отвориха хематология и гастроентерология на "Св. Иван Рилски", приемат пациенти

Обмисляме възможността, когато състоянието на болните позволява, те да бъдат тествани с ПСР тест преди постъпване, каза д-р Александър Йорданов

Клиниката по гастроентерология и отделението по хематология към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ в София възобновяват нормалната си работа от днес, 27 април т. г. След Великден те бяха временно затворени за дезинфекция, след като безсимптомен пациент, който се е лекувал и на двете места, даде положителна проба за коронавирус. Имаше и заразени медици.

Излъчват заседанията на комисиите на СОС, онлайн сесията е на 30 април

Втората си онлайн сесия ще проведе на 30 април т. г. Столичният общински съвет. Днес бе публикуван дневният ред, който е с 44 точки. Първа точка и най-важната е докладът на столичния кмет Йорданка Фандъкова за актуализацията на бюджета на Столична община.

Изследват с бързи тестове за COVID-19 служителите на "Общински приходи"

Ежедневно се дезинфекцират касовите салони, ежедневно от там минават около 250 души Всички служители на "Общински приходи" на Столична община ще бъдат изследвани с бързи тестове за COVID-19, съобщи радио София. Преди седмица за офисите на дирекцията бяха закупени UV лампи с озон. Те унищожават бактерии и вируси и се включват в почивките на служителите, защото не трябва да има хора когато работят.

Отворените паркове в София: Върнаха усмивките на майките, децата бягат неуморно

Отварянето на столичните паркове ощастливи стотици майка и децата. На майките се върнаха усмивките, а малчуганите бягат неуморно. Почти няма дете, което да не знае какво е коронавирус. Всички са предпазливи и не се забелязват групи и струпване на хора, разказаха пред Столица.bg жени, които вече разходиха децата си.

Швейцарец влезе в Софийския затвор, за да излежи 5-годишна присъда за тероризъм

В колата му бяха открити 2 ловни карабини, бойна щурмова пушка, бронежилетка, каска, патрони, брадви, мачете, ножове

Швейцарският гражданин Кевин Бахли, който на 24 февруари 2020 г. бе осъден на 5 години лишаване от свобода  днес бе преведен в Софийския затвор за излежаване на наказанието.

Кристиан Николов няма да обжалва постоянния си арест

Шофьорът на Ауди Q7, с което бе убит журналиста Милен Цветков няма да обжалва постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража". Софийски градски съд, преди 5 дни, отказа да го пусне с по-лека мярка.

Една трета от декларациите на столичните КПП-та са фалшиви

София продължава да води с най много заразени с 687 с коронавриус

Една трета от декларациите, оставени на КПП-тата в София са фалшиви. Документите били с невярна информация, показва проверка на полицията в събота, съобщи БНТ.

Доц. Мангъров: Да се отворят стадиони и фитнес зали

Стадионите и фитнес залите да се отворят. Там ходят здрави хора и е добре да се омешат. Това препоръча вирусологът доц. Атанас Мангъров при гостуването си в "Лице в лице" по bTV.

КПП-та на „Факултета“ и „Филиповци“ изчезват

Съгласно заповед на директора на РЗИ-София вече няма да има КПП-та в кварталите „Факултета“ и „Филиповци“, съобщава БТВ. Заповедта отменя противоепидемичните мерки в двата квартала. Тя е валидна от 00.00 ч на 28 април.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right