Новините в София: Най-важното за деня 27 юни 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 27 юни 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 юни 2022 г.

Кола и джип се удариха на Околовръстното в София, има задръстване

Катастрофа между лек автомобил и джип е предизвикала огромно задръстване по столичното Околовръстно шосе в посока "Младост" в понеделник сутрин. Произшествието е станало в района на "Симеоновско шосе", съобщават очевидци в социалните мрежи. Според очевидците, автомобил марка "Опел Корса" с пернишка регистрация е ударил отзад джип "Ауди".

В бюджета на Столична община са влезли 1,5 млн. лева от неправилно паркиране

Само през месец май 2022г. в София са издадени 5384 фиша на обща стойност 170 612 лева, съобщиха от пресцентъра на Столична община. През изминалите 11 месеца от Общинската полиция и инспекторите на Центъра за градска мобилност в София са издадени 52 313 фиша за неправилно паркиране на обща стойност 1,5 млн. лева.

На извънредно заседание на бюджетна комисия в НС: Хлябът ще е без ДДС

Бюджетната комисия реши 0% ДДС за хляба на извънредно заседание в НС. На второ четене се пире цената на хлуба да е без ДДС. Цената на хляба в хипермаркетите в София достигна до 2.35 лв. за 830 гр. Възникна спор дали да се намали ставката на други хранителни продукти. "9% ДДС за мляко, месо, плодове и зеленчуци, живи животни", поиска Ирена Димова от ГЕРБ, цитирана от Нова телевизия. На годишна база това предложение ще струва на годишна база  790 млн. лв. в разходната част на бюджета, пресметна финансовият министър Асен Василев.

Депутат от ПП се призна за виновна и се споразумя за ПТП на столичния "Т. Александров"

Депутатът Р. С. се призна за виновна за причинена при пътно-транспортно произшествие средна телесна повреда, съобщиха от Софийска градска прокуратура.  На 13 декември 2021 г., в София Р. С. управлявала лек автомобил по ул. „Одрин“ и на кръстовището с бул. „Тодор Александров“ е направила маневра - ляв завой, като е нарушила правилата за движение по пътищата. От СГП припомнят, че според чл. 116 от ЗДвП „Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците…. и към престарелите хора“ и чл. 119, ал. 4 от ЗДвП: „Водачите на завиващите нерелсови пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците“.

В хипермаркет в София: Мъж открадна кутия с пари за лечение на момченце с аутизъм (ВИДЕО)

Нагъл крадец отмъкна кутия, в която се събират пари за лечението на 5-годишото момченце с аутизъм Радослав. Мъжът е взима цялата кутия, поставена в хранителен хипермаркет в столичния Младост. За обира сигнализираха пред Столица.bg възмутени служители на магазина. "Този човек открадна една от кутии за събиране на средства за сина ни Ради. Моля споделяйте. Някой, ако разбере нещо да ми пише", призова за помощ бащата Марио Колев във фейсбук. Той публикува и запис от видеонаблюдението, на който ясно се вижда лицето на бруталния крадец.

На изпроводяк: Асена Сербезова с мащабни проверки в болниците в София

Мащабни проверки се извършват в болниците в София. Те са по нареждане на отиващата си здравна министърка Асена Сербезова, за окето самата тя се похвали на пресконференция. До дни ще са ясни резултатите от проверките на Министерство на здравеопазването. Сербезова се закани, че където има нарушения, ще бъдат взети и мерки. Тя запази в тайна имената болничните заведения, в които има проверяващи от министерството.

В НС: Фандъкова и Георгиев поискаха 142 млн. лв. за спасяването на градския транспорт в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на СОС Георги Георгиев присъстваха днес на актуализацията на държавния бъджет в Комисията по финанси и бюджет на НС. Столичният кмет поиска 142 млн. лв. за спасяването на градския транспорт в столицата. Като аргумент за финансирането на обществения транспорт от държавата тя посочи анализ, направен от работна група между експерти от общината и Министерството на транспорта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right