Новините в София: Най-важното за деня 28 октомври, 2019 г.

София нощем

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 октомври 2019 г.

При предаването на протоколите: Трима припаднали в "Арена Армеец"

 При предаването на изборните протоколи в столичната зала "Арена Армеец" трима души са припаднали, съобщава Нова телевизия. Новината бе потвърдена и от Общинската избирателна комисия. Лицата са един мъж и една жена, които са членове на секционни комисии, плюс един полицай.

В София: Балотажи в почти всички райони

Балотажи ще има в повечето от 24-те района на столицата, показват предварителните данни на ЦИК. В "Искър" кандидатът на ГЕРБ Ивайло Цеков ще се яви на балотаж с кандидата на "БСП за България" Борис Цветков. При 23.43% обработени протоколи Цеков получава 35.54%, или общо 2 650 гласа, срещу 1 890 гласа, или 25.35% за Цветков.

Доброволци ремонтираха детска болница в София

Отделението по нефрология на Специализираната болница по детски болести – „Проф. д-р Иван Митев" в София вече е ремонтирано. И предлага едни повече от прилични условия на своите малки пациенти. Промяната е благодарение на Кремена Кунева- една майка, чието дете е прието в отделението преди време.

Леонид Йовчев поставя въпроси с "тъмни танци" в Дома на киното

 Актьорът Леонид Йовчев и неговите колеги от трупата на "Метеор" Ани Васева и Боян Манчев повеждат публиката на едно авангардно пътуване , поставяйки сериозни въпроси, използвайки "тъмни танци". Става дума за постановката “Хиджиката и неговият двойник”. Датите са 30 октомври и 31 октомври, а местата са Софийски университет и Дом на киното. Началният час на спектаклите е  19.30 ч.

Клиниката по изгаряния в Пирогов е на световно ниво след модернизация и ремонт

Лечебното заведение разполага с нова медицинска апаратура за над 4 млн. лв. С най-модерна апаратура ще бъдат лекувани пациентите в модернизираната и ремонтирана Клиника по изгаряния и пластична хирургия на университетската болница "Пирогов" в столицата.

Единствено в Банкя избраха районен кмет на първи тур

В останалите 23 района на София ще има балотаж, в "Оборище" нов кмет Банкя е единствения район на Столична община, който избра кмет на първи тур. Само там балотаж няма да има. Досегашният Рангел Марков спечели с 63.05%, което е 1360 гласа. Това показват обработените до момента протоколи - към 16 ч. днес. Марков буквално отвя конкуренцията. Вторият - независимият Иво Пиперов е събрал едва 12,33%.

Националите играят контрола с Парагвай в София

Приятелска среща с Парагвай ще играе националният отбор по футбол на България в София. Мачът ще е на 14 ноември т. г, съобщиха от БФС. Днес на пресконференция бе представен новият селекционер на "лъвовете" Георги Дерменджиев. В щаба му влизат Неделчо Матушев, Елин Топузаков и Любомир Шейтанов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right