Новините в София: Най-важното за деня 28 юли, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 юли 2020 г.

Ужас в "Люлин": Мъж с нож преследва съседите си

Хората от столичния квартал "Люлин" са принудени да живеят в постоянен страх заради свой съсед. Той е въоръжен с нож и преследва млади и стари. Само за една нощ, нападнатите от него са около четирима.

Пак гняв срещу Кризисния център в "Захарна фабрика"- сега заради жестокост към животни

Кризисният Център за бездомни в "Захарна фабрика" отново разпали недоволството на хората от квартала. Този път става дума за проявена жестокост към животни от обитателите на Центъра. За случая разказват от Нова телевизия.

Певица и "Мис България" станаха мъжки майки в Първа АГ "Света София"

Две популярни дами от родния светски живот прегърнаха първородните си рожби в Първа АГ "Света София".    От вчера в отбора на майките се включи и певицата Вяра Атова. Тя и любимият ѝ Николай Бакалов вече са родители на момченце, което кръстиха Кай. Наследникът е с перфектни мерки - тегло 3300 г и дължина 50 см.

Вече строят нова детска градина в "Манастирски ливади", ще е готова догодина

Започната е работата по строежа на нова детска градина в квартал "Манастирски ливади" в столицата. Сградата се намира на ул. "Васил Стефанов" и ще бъде за 8 групи. Финалът на строежа е планиран за догодина.    В разпространена до медиите позиция на общинските съветници от ГЕРБ-СДС в СОС се казва още, че плановете за детски градини в "Манастирски ливади" включват и придобиване на терен, собственост на Драгалевския манастир. И на още един парцел, който също става за детско заведение.

Ремонтирано е пропадане на платното на ул. "Козлодуй" 100

Опасно пропадане на пътното платно е ремонтирано на територията на район "Сердика". Става дума за ул. "Козлодуй" 100 преди ул. "Опълченска".

Затварят на етапи пътя София-Самоков-Костенец

На етапи ще бъде затварян днес второкласният път 82/София-Самоков-Костенец/. Изменението важи от 14 до 17 часа, съобщават от ОДМВР-София.

Дете се нарани на опасна ограда край лабиринта в парк "Гео Милев" (СНИМКИ)

Дете се е наранило на край лабиринта в парк "Гео Милев", район Слатина- Столична община, съобщиха от Сдружението за безопасни детски площадки. Малчуганът е с прорезна рана в областта на врата и веднага е закаран в "Пирогов".

1200 заявления са подадени от фирми за освобождаване от наеми в София

В подкрепа на бизнеса беше създаден и Гаранционен фонд 1200 заявления са подадени от фирми за освобождаване от наеми в столицата поради кризата, следствие на мерките за ограничаване на COVID-19. Първият пакет мерки на Столичната община за подпомагане на бизнеса беше насочен към малките и средните фирми – наемателите на общината и бизнеси, които не можаха да работят по време на карантината.

Строителна фирма остави без ток клиенти на ЧЕЗ в Герман, Панчарево и Кокаляне

3300 домакинства бяха засегнати от несъобразени изкопни дейности Несъобразени изкопни дейности на строителна фирма прекъснаха електрозахранването в Кокаляне, Панчарево и Герман днес следобед. Скъсан беше кабел 20 kV, собственост на ЧЕЗ Разпределение, а без електрозахранване останаха 3300 домакинства за 80 минути.

Пенсионер простреля човек в Етрополе

Пред магазин в Етрополе пенсионер размахал пистолет и в резултат на това ранил мъж, съобщава МВР.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right