Новините в София: Най-важното за деня 29 декември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 29 декември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 декември 2020 г.

Вятърът в София отнесе 8-метров дракон, събори ограда в парк Възраждане

Силният вятър в София нанесе доста поражения, но за щастие няма пострадали хора, а само материални щети. Сред пострадалите обекти е и новостроящият с атракцион "Преказка за дракона" в парк Възраждане.
Вятърът, със скорост 80 км/ч, отнесе огромен, 8-метров дракон, който падна и събори оградата. Вече са предприети действия по възстановяването на оградата, потвърдиха пред Столица.bg. На мястото на някогашния цирк във "Възраждане" в момента се изгражда атракцион с гигантски дракони.
Ако не беше вяърът, днес атракциона щеше да посрещне първите посетители. От утре ще отворен, след като мине проверка.

В София: Родителите попълват COVID- декларация за връщане на децата в градините

Майките и татковците от София ще трябва да попълнят декларация за информирано съгласие, в която се казва, че детето им не е било в контакт със заразен от COVID-19. Това се прави в случай, че те са решили да го върнат в яслите и градините от 4 януари. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, докато инспектираше 90 ДГ "Веса Паспалеева" в "Надежда".
Фандъкова подчерта, че малките ще се върнат в градините при строг контрол и дезинфекция. За да се опази и тяхното здраве, и това на персонала.

За почивните дни: Забраняват качването с коли на Витоша от 11 до 14 часа

От 11 до 14 часа през почивните дни се забранява качването с автомобили до природен парк "Витоша". Това гласи заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова.
"Забранява се влизането на МПС и ППС с животинска тяга с изключение на електрическите велосипеди, в неработни дни от 11:00 до 14:00 часа по пътищата в природен парк "Витоша" в следните участъци: от кв. "Бояна" до "Златните мостове" и от кв. "Драгалевци" до "Щастливеца", може да се прочете в документа, цитиран от "Монитор".

В автобус 119 не е имало камери, подадени са жалби в СДВР

Автобусът по линия 119, чийто шофьор бе пребит с бокс от ром, не е оборудван камери, научи Столица.bg. Колата е от съвсем нова и все още не са монтирани камерите от МТК, частния оператор, обслужващ линията в София - от и до Кремиковци.
В някои от новите автобуси има по два комплекта камери - фабрични и монтирани от ЦГМ. В 119 обаче от МТК още не са го оборудвали. Вчера са пуснати заевителски материали в V РПУ, на чиято територия е станал боят, а също и в СДВР. Според запознати дежурният диспечер в ЦГМ веднага е съобщил за инцидента на тел 112.

Сигнали за откъртени огради и паднали клони в София заради силния вятър (СНИМКИ)

Силният вятър е причинил поражения в столицата. Основно това са сигнали за откъртени строителни огради и паднали клони. Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са на терен и реагират на инцидентите.Столичани пуснаха и в социалната мрежа стотици снимки за паднали клони на различни места в града, сочи групата "Снимано в София".
През нощта екипите на пожарната са се отзовали на пет сигнала за паднали клони. Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути, информират от "Московска"33.

Вече е официално: Без нощен транспорт в София по Нова година

Общественият транспорт в София на 31 декември 2020 г. ще се движи по разписание като за делничен ден. Но няма да има нощни линии в новогодишната нощ. Това казаха от Столична община.На 1,2 и 3 януари градският транспорт в София ще се движи с празнично разписание.

До май догодина трябва да отвори врати Софийският планетариум

Софийският планетариум "Андромеда" трябва да е завършен през пролетта на следващата година. А от май месец да отвори врати за всички любознателни граждани- и малки, и големи. Планирана е и система за очистване на въздуха с ултравиолетова светлина. Все пак до голяма степен събитието е обвързано със затихването на кризата с разпространението на коронавируса.

В "Шейново" и Първа АГ "Света София": До Коледа са проплакали 4620 бебета

Отиващата си вече 2020 година наред с лошите страни има и позитиви. Те са най-вече за работещите в двете общински АГ болници в столицата– Първа САГБАЛ "Света София" и Втора САГБАЛ "Шейново". Общо 4620 бебенца са проплакали до Коледа в специализираните здравни заведения – 2260 в Първа АГ, а във Втора АГ – 2360. Прекрасната новина съобщиха директорите на двете болници- д-р Гергана Коларова и д-р Румен Велев, информират от Столична община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 6 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 6 май. Митничари на Калотина иззеха 24 5...

Прочети още keyboard_arrow_right