Новините в София: Най-важното за деня 29 януари 2021 г.

Новините в София за деня 29 януари 2021 година

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 януари 2021 г.

Студентски град: Грозно, строително, хаотичен автомобилен трафик (СНИМКИ)

Тотален хаос и грозотия цари в столичния Студентски град. Градчето на кандидат висшистите отдавна не прилича на чист, подреден и приветлив квартал. Сивота, грозни и мърляви бараки и павилиони, прашасяли сгради на заведения, строителни обекти, нагъчкани един в друг части жилищни кооперации и студентски общежития и безумен автовомобилен трафик по улиците.
Впечатляващо грозна е гледката пред един от най-големите ВУЗ-ове - УНСС. На тротоара на спирката на градския транспорт, пред централния вход, има внушителните цели 9 павилиона. Неугледни и очукани. Подредени един до друг с различна височина, различна визия и издраскани с различни шрифтове.

От 1 февруари в София тръгват две пилотни ученически автобусни линии

Две пилотни ученически автобусни линии тръгват от първи февруари в София. Автобусите по трасетата ще бъдат пуснати по пилотна програма за експериментално въвеждане в центъра на града за три месеца, съобщават от Столична община.
Рейсовете ще се движат до две от най-големите училища в София- 18 СУ „Уилям Гладстон“ и 32 СУ „Свети Климент Охридски“. Решението за въвеждането им е одобрено от Столичният общински съвет по предложение на зам. - кмета по транспорт община д-р Кристиан Кръстев и програма „Зелена София“.

Катастрофа между „Цариградско” и ул. „Димитър Пешев”-трима полицаи пострадаха

Катастрофа с патрулка на полицията е станала на кръстовището между бул. „Цариградско шосе” и ул. „Димитър Пешев”. Трима униформени са пострадали, съобщават от Нова телевизия.
Очевидци твърдят, че полицейската кола е минала на червено с включени светлини. Шофьор на друг автомобил обаче не я вижда и се удря в нея с висока скорост.
В патрулната кола са били трима служители, те са откарани за преглед в Окръжна болница.

Джип потъна в калта на Кръстова вада

Джип затъна в калта в квартал Кръстова вада в София. Предницата е изцяло потопена. Снимката бе публикувана в социалната мрежа. Автомобилът е попаднал във все още не асфалтирана улица между новосторящите се сгради.
"Снимката е от "престижния" столичен квартал Кръстова Вада. Без коментар!", написа авторът на снимката. Проблемът в калните улици е доста отдавна и е основно заради процедурите по отчуждаване, защото са частни имоти.

Поредна стрелба по апартамент в Лозенец

Два пъти за една седмица е обстрелвано едно и също жилище в столичния квартал „Лозенец”. При инцидентите няма пострадали.
Последният случай е отпреди два дни. Стрелецът все още не е установен от полицията. „Когато отворих щорите забелязах, че се е появила още една дупка по стъклото. Ядосах се много, защото това е пореден път, в рамките на десет дни, в който ми обстрелват апартамента”, сподели за „Нова телевизия“ потърпевшият Александър Киречев.

Спецполицаи на ГДБОП и агенти на Сикрет сървис разбиха група за фалшиви пари и документи (ВИДЕО/СНИМКИ)

Престъпна група, действала на няколко места в страната, за фалшиви пари - валута и лични документи бе разбита. Заслугата е на екипите от спецполицай на централата в София на ГДБОП.
Задържаните са направили български задграничен паспорт на името на Силвестър Сталоун. Паспортът е намерен при обиск на цех за фалшиви документи в село край Пловдив.

На 30 януари се променят маршрутите на автобуси 85 и 285

В събота- 30 януари ще има промяна в маршрута на автобуси с номера 85 и 285. Изменението ще е в сила от 04:30 до 18:00 часа. Това съобщават от Столична община и дават подробности.
в посока ж.к. Хаджи Димитър: от ул. „Ген. Липранди“ надясно по ул. „Острово“, наляво по бул. „Владимир Вазов“, наляво по ул. „Васил Кънчев“ и след кръстовището с ул. „Ангел войвода“ по маршрута до крайната станция;

Малки художници от "Надежда" със злато и сребро от конкурс в Япония (СНИМКИ)

Малки художници от район "Надежда" спечелиха златен и сребърен медал на световен конкурс в Япония. Те победиха конкуренция от 6848 рисунки от 45 страни. Призьорките са Габриела Георгиева/злато/ и Марина Раданска /сребро/, възпитаници на Елеонора Асенова в Школата по приложно изкуство на Център за изкуство, култура и образование - филиал "Надежда".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right