Новините в София: Най-важното за деня 29 юли, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 юли 2020 г.

Намериха наръган мъж край Народния театър, има задържан 37-годишен

34-годишен мъж с прободна и прорезна рана е открит малко след полунощ в района на Народния театър, съобщиха от полицията. Човекът е откаран в болница. Униформените веднага са започнали разследване по случая. Задържан е 37-годишен заподозрян.

Задържаният за инцидента край Народния театър- алжирец, свадата заради телефон

Мъжът, който е задържан, след като е наръгал друг край Народния театър "Иван Вазов", е алжирец, съобщават от БНР. Според медията задържаният има заповед за експулсиране от страната. Той е издирван от полицията, предстои връщане в родината му.

Новост: Направиха карта на местата за култура в София

София вече си има направена карта, която показва местата за култура. Тя е дело на общинското предприятие “Софпроект” в сътрудничество с Дирекция “Култура” на СО и Сдружение НеФормално. Картата може да се открие  в ГИС портала на “Софпроект”. Тя е създадена в помощ на граждани, организации, компании и институции, които планират организацията на своите събития и кампании.

"Зелени библиотеки" гостуват в Банкя

Столична библиотека отива на гости в Банкя на 1 август. Нейната инициатива „Зелени пътеки към библиотеката“ ще радва малки и големи от 11 до 14 часа. Библиобусът ще бъде до Часовниковата кула, която е в центъра на града. Става дума за кампания за насърчаване на четенето и привличане на нови читателски публики, съобщават от администрацията на Банкя във фейсбук.

Блокирано е кръстовището на булевардите "България" и "Гешов"

Малко след 12 часа днес е блокирано от протестиращи кръстовището на два от ключовите булеварди в столицата- "България" и "Иван Гешов", съобщава Нова телевизия.  За кратко имаше и напрежение с минаващите шофьори.

Абонати останаха без газоподаване заради срязана тръба

Фирма Трейс, в лицето на подизпълнител Венков Инженеринг, еднолично решава да среже тръбата на Овергаз докато изпълняват строителния проект за разширението на Т.Каблешков

Още блокирани кръстовища в София

Кръстовището на Орлов мост е блокирано. Не се пропускат автомобилите на градския транспорт, съобщава Офнюз.

Тестваха за коронавирус персонала на столичните детски градини

При съвместна инициатива на СРЗИ и Столична община са направени два вида тестове за коронавирус на педагогическия и непедадогически персонал в общинските детски градини и техни филиали в София, съобщава зам.-кмета Дончо Барбалов в профила си в социалната мрежа.

Дерайлира трамвай 22 (СНИМКИ)

На „Пиротска“ и „Странджа“ движението е блокирано заради дерайлирал трамвай, видя Столица.bg. Инцидентът е станал с трамвай 22. Пострадали няма. В момента коли на пожарната опитват да го изтеглят. Движението е спряно и в двете посоки.

Представиха архителтурния проект на площад „Света Неделя“

Реконструкцията на пространството около „Св. Неделя“ цели по-широк достъп на гражданите до площада, каза главният архитект на София Здравко Здравков на представянето на архитектурния проект за обновяване на площад „Света Неделя“.

Ще раздават минерална вода заради жегите

Столична община е организирала раздаване на минерална вода заради горещините през последните дни на юли, съобщават от пресцентъра на общината. На 30 юли, четвъртък, във връзка с обявеният в прогнозата за времето „жълт“ код за горещини, Столична община ще раздава минерална вода.

„Овча купел“, „Гео Милев“ и Центъра остават без вода

Планови ремонти на „Софийска вода“ ще наложат спирането на водата в някои части на столицата в четвъртък, 30 юли.

По-кратко време за движение между спирки на 5 тролейбуса

Тролейбусите 1, 2, 5, 7 и 8 ще пътуват по-бързо по бул. „Патриарх Евтимий“ между спирките „Ген. Гурко“ и НДК от 1 август тази година, съобщават от Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right