Новините в София: Най-важното за деня, 3 март 2019 г.

Заря, 3 март, София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 март 2019 г.

Премахнаха драсканиците по стените на училище "А. С. Пушкин" (СНИМКИ)
Екип на Столичен инспекторат почисти сградата и всички "рисунки" бяха заличени. Със специална машина по еколоичен способ фасадата бе излъскана без да се наранява повърхността и без замърсаване на околното пространство, похвалиха се от Столичен инспекторат.

Отварят солна стая в столичната 48 детска градина

Първата в София детска градина със солна стая ще е 48 ДГ "Братя Грим", научи  Столица.bg. Заведението се намира на ул. Марин Христов 5 във Фондови жилища в район Сердика. Изграждането на лечебната стая е започнало още през 2018 г., а тази със сигурност ще бъде завършено.

Проверяват за неплатени глоби, патрулка дебне на "Цв. Лазаров"

Екипите на пътна полиция пък дебнат за нарушения. Спират подред и проверяват за колани, говорене по телефона в движение, неспазване на знаци и превишена скорост. Ако всичко ви е изрядно, проверяват за неплатени глоби.

Стотици на "Пробуждане с хоро" разтърсиха парка "Заимов" (ВИДЕО и СНИМКИ)

Пременените с народни носии танцьори зададоха тон на сцената. Русалии забиха с тъпани и ритмите бързо разиграха присъстващите. Най-нетърпеливите веднага се хванаха на 5 хора и затанцуваха в парка, а ритъмът и двуците стигнаха до бул. Левски и бул. Евлоги и Христо Георгиеви.


Безплатен вход в РИМ-София, Врана и СХГ

Регионалният исторически музей - София отваря вратите си за столичани и гости на София. Входът е свободен днес, 3 март. по случай Националния празник - 141 години от Освобождението на България  могат да се разгледат постоянната и временната експозиция в сградата на музея на пл. „Бански“ 1, както и археологическото ниво под базиликата „Света София“.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right