Новините в София: Най-важното за деня 3 март 2021 г.

Новините в София за деня 3 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 март 2021 г.

Трус от 6,2 по Рихтер в Гърция, усетен е и в София

Трус от 6,2 по Рихтер е регистриран в Гърция в 12:16 часа днес. Земетресението е притеснило много хора и в България, съобщават от БАН, цитирани от Нова телевизия.
Движението на земните пластове е усетено по високите етажи на областите Кърджали, Пловдив, Пазарджик, дори и София, която се намира на 387 км. от епицентъра на труса, допълват от Академията на науките. Според данните на Европейския сеизмологичен център епицентърът на труса е бил на 22 км от град Лариса и на дълбочина 8 км.

Столичани отбелязват 3 март пред Паметника на Незнайния воин

Столичани ще отбележат 143-тата годишнина от Освобождението на България пред Паметника на Незнайния воин. По традиция в 11 ч ще бъде издигнато българското знаме под звуците на националния химн.
Мерките за сигурност в София и ограниченията заради ковид не пречат и в столицата националния празник да бъде почетен, съобщи БНТ. В церемонията ще вземат участие вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов.

Автобус 204 с трибагреник и "Честит 3-ти Март, България!"

Българския флаг развя автобус по линията 204 на градския транспорт в София. До трибагреника на табелата за номера на линията бе изписано "Честит 3-ти Март, България!". Това е единственият автобус с RGB табела, която позволява пълноцветно изписване на послания.
Другите превозни средства от Столичния градски транспорт са изписани само празничните послания за Националния празник на България - 3-ти март.

От 4 март в София и страната: Присъствено обучение за 6,9 и 12 клас

В класните стаи в София и останалите градове от утре се връщат 6,9 и 12 клас. До момента тези паралелки се обучаваха дистанционно. Промяната идва, следвайки въведения от МОН ротационен план на присъствие, съобщават от bTV.
А към дистанционно обучение минават учениците от 5, 10 и 11 клас, които бяха в присъствена форма в училищата от 18 февруари до 2 март. 7, 8 и 12 клас бяха в присъствена форма от 4 февруари до 17 февруари.

Проверка за самонастанили се под навеса на ресторант на ул. "Тунджа" (СНИМКИ)

От администрацията на „Триадица“ направиха поредна проверка за самонастанили се под навеса на ресторант на ъгъла на ул. “Тунджа“ и ул. “Разслатица“. Лицата създават проблеми на хората от квартала.
Открити бяха следи от вещи за живеене /матраци, юргани, възглавници и т.н./ на терасата на ресторанта. Самите самонастанили се не бяха на адреса по време на проверката.

Без "синя" и "зелена" зони на Националния празник в София

За днешния Национален празник 3 март в София зоните за платено паркиране- "синя" и "зелена" няма да работят, информират от Центъра за градска мобилност. Заради празника е въведена сериозна реорганизация на движението в част от града, допълват от Столична община. В рамките на днешния ден общинските музеи, Градската галерия и Зоопарка на София ще бъдат с вход свободен за малки и големи. А автобус 505 ще върви от "Орлов мост" до парк- музей "Врана".

„Безопасни детски площадки“ призовава децата в София да подават сигнали

Eкипът на сдружение „Безопасни детски площадки“ ще представи онлайн инициативата „Аз съм промяната“ на 5 март в 12,30 часа. Проектът цели да научи децата, че могат да подават сигнали и предложения за промени и подобрения в средата им за игра и спорт.
Инициативата е в партньорство с район "Слатина" и има за цел да стимулира общините да потърсят учениците за обратна връзка.

Нови 737 заразени в София за денонощие, още 20 233 ваксинирани за страната

За последните 24 часа в страната са направени общо 14 563 теста. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 2403 проби. Така общият брой на потвърдените случаи става 252 029, от които 33 227 са активни. Това показват данните в Националната информационна система.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right