Новините в София: Най-важното за деня 3 януари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 3 януари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 януари 2021 г.

От 4 януари: Отварят ясли и градини, най-малките ученици обратно в час

От 4 януари яслите и градините в София и страната отново ще отворят. В клас се връщат и учениците от 1 до 4 клас. Това се прави след решение на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, информират от bTV. Връщането на децата ще бъде при изключително строги мерки за дезинфекция и превенция на заразата.
Има обаче и родители, които смятат, че децата не бива да учат присъствено, защото това крие риск както за тяхното здраве, така и за близките им.
Други майки и татковци са на обратното мнение- онлайн обучението не е достатъчно ефективно и предпочитат да бъде присъствено.

Вандали запалиха контейнер за смет-този път до Петте кьошета (СНИМКИ)

Контейнер за разделно събиране на смет е бил запален около 18 часа снощи в близост до Петте кьошета в София. За това разказват граждани със снимки в социалната мрежа. От стихията са унищожени и стоящите на същия ред други съдове за боклук.
За жалост това е поредният случай, в който кофите за смет стават жертва на вандали. Набезите са в различни части на столицата- и в празник, и в делник Мненията на гражданите в интернет са, че подобни палежи са дело на лица, които умишлено искат да всеят смут в хората.
Според коментари във Фейсбук 40 минути, след като кофите от снимката са пострадали, два контейнера в карето на ВМА също са паднали жертва на огъня.

Вандализъм: Потрошиха спирката на автобуси 26 и 150 в "Обеля" (СНИМКИ)

Вандали са потрошили последната спирка на автобуси 26 и 150 в "Обеля"1. За това свидетелстват снимки и коментари на граждани в социалната мрежа. Атаката срещу конструкцията започнала на 31 декември 2020 г. и завършила на 1 януари тази година, коментират хората от квартала.
Те са категорични, че от администрацията на района трябва да затегнат мерките срещу подобни деяния. Да има по-активна връзка с полицията.

Само за ден в София: Водач с 2,72 промила и друг, шофиращ след употреба на дрога

На един от изходите от София днес около 11 часа е открит при рутинна проверка от пътните полицаи шофьор с 2,72 промила алкохол в кръвта. Това съобщи пред журналисти главен инспектор Лъчезар Близнаков, представител на „Пътна полиция“ при ГДНП. Поводът за брифинга е засиления трафик обратно към големите градове след празниците.
И отново в столицата: Малко преди 14 часа на днешния ден е открит и водач, тръгнал с колата си след употреба на дрога.

Голямото прибиране след празниците: Натоварен трафик в посока София

Натоварено движение в посока София и другите големи градове очакват от "Пътна полиция" в последния от поредицата почивни дни за Нова година. Създадена е организация полицейски екипи да подпомагат при необходимост трафика, съобщават от БНР.
За облекчаване на потока от коли по пътя София-Перник се въвежда реверсивно движение в района на Владая. От 10:00 до 19:00 ч. ще бъдат обособени две ленти за движение в посока столицата.

През тази година в София: 88 човека ще навършат сто години

През 2021 година 88 човека от живеещите в София се очаква да навършат сто години, сочат данните от Столична община, цитирани от БНР. Столетниците през изминалата вече 2020 година са били 49.
Първа беше Виолета Скобелева, родена на 1 януари 1921 г. в Лом, която от 1945 г. живее в София. Тя получи поздравителен адрес, плакет с герба на столицата и цветя от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Втората пратка с ваксини срещу COVID-19 пристига на летище "София"

Втората доставка с ваксини на Pfizer/BioNTech за България ще пристигне утре сутрин-4 януари на летище "София", съобщават от здравното министерство.
След като бъдат транспортирани в логистичния център, ваксините ще бъдат разпределени до всички точки на страната.
Между 8:30 ч. и 9:00 ч. министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов ще приемат доставката.

Повод за празник: Преди 114 години е открита сградата на Народния театър

Една от най-красивите културни и архитектурни перли на София днес празнува. Точно на 3 януари се навършват 114 години от откриването на сградата на Народния театър "Иван Вазов".
От Първата трупа на страната разказват в социалната мрежа любопитни неща за празника и за строежа на сградата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right