Новините в София:Най-важното за деня 30 ноември, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 ноември 2019 г.

Изгоря автосервиз в "Захарна фабрика", 4 пожарни гасят стихията

Сериозен пожар е избухнал късно снощи в автосервиз в „Захарна Фабрика”. На място бяха изпратени 4 пожарни автомобила. Пушеците от огъня са били огромни, съобщават от bTV.
В помещението е имало газови и кислородни бутилки, бус и автомобил, които са напълно опожарени, и много варели с отработено масло.
Конструкцията на сградата е била стабилна и това е помогнало да се овладее пожарът. Имало е риск огънят да се разпространи на множество съседни автомобили и на съседен паркинг на голям мобилен оператор.

МВР издирва 91-годишната Дафинка Константинова

Униформените от 06 РУ – СДВР издирват Дафинка Николова Константинова от София. Жената е на 91 години, в неизвестност е от 20 ноември следобед. Тогава е забелязана на последната спирка на тролей №9 в столицата. Дафинка е висока около 150 см, със слабо телосложение, дълга бяла коса и кафяви очи. Няма данни за облеклото ѝ.
Хората, които разполагат с информация за издирваната жена, могат да се обадят на телефон 02 982 17 60, 02 982 17 55, 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Откриха търсената 91-годишна баба Дафинка

Издирваната 91-годишна Дафинка Николова Константинова е намерена във видимо добро състояние. Дежурен лекар от "Пирогов" е разпознал жената, след като информацията, че тя се търси, е била пусната във Фейсбук. Това съобщиха преди минути от МВР. Те спират нейното издирване.
По-рано днес бе публикувана информацията,че възрастната жена е в неизвестност от 20 ноември.

"Ракия фест" : Водка, лекуваща кръвно, вино с 15 билки и пастет от биволско (СНИМКИ)

Водка и ликьор, които лекуват кръвното и свалят холестерола, може да бъда опитани на изложението "Rakia & Spirits Fest", което продължава и днес до 21 часа в зала 7 на НДК. Питиетата са направени от хинап, който се пада далечен братовчед на китайската фурма. Има и модерни ракия-коктейли и за най-претенциозните дами. Към това можем да прибавим уникални пастети и саздърма от биволско месо, плюс страхотните пикантни айвари и малиджано, приготвени в град Прилеп.
На изложението свои продукции представят дестилерии от Македония, Сърбия, Турция, Гърция, Албания и др. Своя дебют правят изложители от Китай, Хърватия, Черна гора и др .

Разходка с ретро трамвай из София преди паленето на елхата

Ретро трамвай ще разходи столичани и гости на града из най-красивите улици утре. Денят е избран специално- точно утре ще бъде запалена и коледната елха на столицата, съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община. Пътуването е безплатно.
От 11 до 14 часа атракцията на релси ще се движи по маршрут: пл. „Възраждане” - бул. „Христо Ботев” - „Петте кьошета” - НДК - пазар „Иван Вазов” и обратно.
Актьори от Театър „Сириус” ще забавляват пътниците с песни и театрални етюди, ще има подаръци за децата.

Фандъкова: Амбицията ни е да засадим 125 хил. дръвчета в "Новата гора на София"

Всяка година се залесяват между 100 и 200 декара общински земи и гори. Само през изминалия вече сезон в "Новата гора на София" са засадени около 20 хиляди нови дръвчета. А амбицията на Столична община е на това място да има 125 хиляди дръвчета. Това каза днес кметът Йорданка Фандъкова. Тя се включи в закриването на петия сезон по залесяването на "Новата гора на София".
Йорданка Фандъкова каза пред журналисти, че това е една от най-зелените инициативи на Столична община, в която се включиха хиляди граждани, компании, неправителствени организации. Заедно с кмета, дръвчета засадиха служители на Столичната община и общински съветници.

АПП съдействаха на КАТ за "Черния петък", помагаха след взрива в "Пирогов" (СНИМКИ)

Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" помагаха активно след инцидента в "Пирогов", съдействаха на КАТ в предизвикателството "Черен петък", засадиха дръвчета в "Новата гора на София".
Екипите продължиха с обичайните обходи и огледи. Те откриха много нередности и част от тях бързо бяха отстранени.

От първо лице: Лекар от "Пирогов" за нощта на взрива

Д-р Дениза Алексиева е акушер-гинеколог от "Пирогов". В нощта срещу сряда тя е на работа. В кабинета си преглежда родилка с висока температура. Малко след 3.35 се чува алармата. И се оказва,че взрив е разтърсил Института за спешна помощ. Локацията е Второ вътрешно отделение. След взрива идва и пожар. Двама пациенти загинаха, а десетки бяха евакуирани по спешност. Лекари, полицаи и пожарникари - всички рамо до рамо са спасявали десетките пациенти от взривеното отделение в „Пирогов”. Пред камерите на Нова телевизия д-р Алексиева разказа детайли за нощта на инцидента.

Танци-манци от Dubioza Kolektiv в София (СНИМКИ)

Любимите ни приятели-музиканти от Dubioza Kolektiv за пореден път буквално разклатиха зала "Арена армеец" в петък вечерта. Момчетата от Босна и Херцеговина отново накараха хилядите си фенове, запълнили всяко празно пространство, да пеят, танцуват и подСКАчат като един в продължение на повече от два часа. Не знаем откъде бандата намира цялата тази положителна енергия, с която залива всеки път нашата публика, но е явно, че я обожава!

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right