Новините в София: Най-важното за деня 30 юли, 2019 г

obzor

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 юли 2019 г.

Чужди туристи си спретнаха пикник на Женския пазар (СНИМКИ)

Чужди туристи си направиха един доста необичаен пикник в сърцето на София. На Женския пазар близо 15 момчета и момичета седнаха направо на земята, отвориха раниците с храна и вода и започнаха сладки приказки, разказват столичани в социалната мрежа. Колоритната група бе избрала за седянката площадката пред магазин за български сувенири.

Вандали насипаха със сол млади кестени на бул. "Мария Луиза"

Новопосадените кестени на бул. "Мария Луиза" посрещнаха деня поръсени със сол. Дърветата са посадени от Центъра за градска мобилност. От дружеството публикуваха снимки в социалната мрежа, които предизвикаха гневни коментари. Потребителите на мрежата питат на кого пречат дръвчетата и защо трябва да бъдат унищожени по толкова жесток начин?

Пуснаха фонтана на пл. "Славейков" тестово

Започнаха 72 часовите проби на фонтана на площад "Славейков". Това сподели в социалната мрежа зам.-кметът на София Дончо Барбалов и пусна видео на съоръжението, от което тече вода. 24 волта е електрическата му система. Фонтанът не работеше през последните 14 години, след като 34-годишен мъж загина ударен от ток, потапяйки ръцете си във водата, през 2005 г.

Стоичков навести приятели на Московска 33

Приятна изненада направи вчера футболната легенда Христо Стоичков на приятели в Столична община. Камата влезе в сградата на Московска 33 и за секунди мълвата стигна до петия етаж и се върна обратно. Той посети свои стари и добри приятели, но не можа да се размине с десетките снимки с общински служители.

Задържаха собственика на ТАД Груп на летище "София"

Собственикът на ТАД Груп Иван Тодоров е задържан на летище "София", предаде преди минути БНР. Обвиненият в подбудителство за кибератаката срещу НАП бе обявен за издирване с европейска заповед за арест. От прокуратурата очакваха Тодоров да се прибере в България, за да му връчат обвинителиня акт.

Алгафари влиза в борбата за кмет на София

Журналистът Мажд Алгафари ще се пробва в битката за кмет на София. Кандидатурата му ще се издигне от инициативен комитет. Това съобщи самият той пред bgonair.bg. Засега Алгафари пази в тайна хората от иницативния комитет. Отивал на море в Гърция и като се върне започва активна подготовка за местния вот на 27 октомври.

Изрисуваха Ботев, Левски и Шипка на вход в "Слатина"

Обитателите на блок в столичния квартал Слатина изразяват патриотичните си чувства, а обновения вход стана за пример. На входната врата са изрисувани Христо Ботев и Васил Левски. Снимката бе публикувана в социалната мрежа и събра десетки одобрителни коментари. Стените отстрани пък са в цветовете на българското знаме. Не липсват и негативни мнения като това, че от така изрисувана вратата излиза, че тук са живяли Ботев и Левски. Това било вход на блок, а не музей. 

Лекари от ВМА и "Света Екатерина" спасиха мъж с тумор след 6-часова операция

73-годишен мъж с аневризма на коремната аорта и злокачествен тумор е спасен от лекарските екипи на болници "Света Екатерина" и ВМА. Сложната операция е продължила 6 часа. Ръководители на двата екипа са проф. Генчо Начев, директор на "Света Екатерина" и проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА, съобщават от болничните заведения.

Столична библиотека прави летни читални по парковете

Ако през горещите месеци сте в София спокойно може да почетете книга в парка. За пета поредна година Столична библиотека прави летни читални в местата за отдих из града. Събитията са част от инициативата „Зелени пътеки към библиотеката“. Това е кампания за насърчаване на четенето и привличане на нови приятели на книгите.

Катастрофа на пътя София- Самоков, трима пострадаха

Катастрофа между кола и маршрутка е станала на път II-82 София-Самоков, в района на комплекс "Златна рибка", село Кокаляне. Пострадали са трима души- момче и момиче на около 20 години и водачът на маршрутката. Младежът е с контузии на главата и вероятна фрактура на пръст на ръката. Състоянието на момичето не е тежко. Шофьорът на маршрутката е с нараняване в областта на корема. съобщиха от СДВР, цитирани от "Фокус".

Студентите в НСА започват учебната година с две нови бази (СНИМКИ)

На две чисто нови спортни бази ще се обучават студентите на Национална спортна академия "Васил Левски" през новата учебна година. Изцяло обновена и модернизирана е сградата на ул. Гургулят 1, където по-старите възпитаници на Академията помнят като Ректората. В началото на септември емблематичната сграда в центъра на София ще отвори врати и след повече от 2 години там отново ще се обучават студенти. Спортната академия е на финалната права на изпълнението на инвестиционен проект по процедурата "Подкрепа за висшите училища в Република България" на ОП "Региони в растеж" 2014 – 2020 г.

Откриха стена от римско време на "Малко Търново"

Стена от римско време е открита при стартиралите ремонтни дейности на столичната улица "Малко Търново". За находката потвърдиха пред Столица.bg от Столична община. Обновяването на трасето започна от 23 юли и ще продължи до 15 септември. Предвидени са нови настилки по улицата, нови стъпала, както и капаците на шахтите. Ще бъдат сложени нови лампи и нови парапети. Проектът за реновирането е партньорство между строителната компания BLD, архитектурно студио „Серафимов“ и Столична община.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 1 май 2024 г....

Времето на 1 май 2024 г.: В празничния ден времето ще е облачно, съобщават от НИМХ. Облачността ще бъде по-често значит...

Прочети още keyboard_arrow_right