Столична библиотека прави летни читални по парковете

паркове

Снимка: Столична библиотека

Ако през горещите месеци сте в София спокойно може да почетете книга в парка. За пета поредна година Столична библиотека прави летни читални в местата за отдих из града. Събитията са част от инициативата „Зелени пътеки към библиотеката“. Това е кампания за насърчаване на четенето и привличане на нови приятели на книгите.

Тазгодишното издание включва и нови места за читални на открито- парковете в „Дружба 1“, „Младост 3“ и Градската градина. Досега от началото на кампанията са раздадени над 4 хиляди безплатни читателски карти, а посетителите са били над 8 хиляди.

Заедно с хората на летните читални ще се насладят и поетите Георги Гаврилов, Мирела Иванова, Петър Чухов, Иван Христов, Иван Ланджев, Илиана Илиева, Кристин Димитрова, Иван С. Вълев, Виолета Кунева, Теодора Тотева, Лъчезар Лозанов, Марин Бодаков и Бойко Ламбовски и музикантите Карел Маринович и певицата и поетеса Боряна Богданова.
Децата ще забавляват певецът и музикант Боби Мирчев, актрисата Жана Рашева, издателство „Клевър бук“ с образователни игри, Таня Гигова от куклено-театрална школа „ГлухАРТчета“, художникът Христо Кърджилов и артистите от парти агенция „Маска“ с тяхната кукла.

Ето и местата, където от 10 до 16 часа може да почетете хубава книга сред природата:

3 август в Южния парк и Градската градина
10 август в парка „Заимов“
17 август в парка „Света Троица“ и парка „Дружба 1“
24 август в Борисовата градина и парка „Младост 3“
25 август на Хижа „Алеко“ (ПП „Витоша“)
31 август в парка „Гео Милев“

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right