Новините в София: Най-важното за деня 4 февруари 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 4 февруари 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 4 февруари.

Мъж е с опасност за живота от катастрофа на столичния "Ал. Малинов", ударът е като на Милен Цветков (СНИМКИ) 

Той е управлявал лек автомобил Рено, спрял и чакал на червен светофар на "Ал. Малинов", когато отзад се врязва с висока скорост Ситроен. Според очевидци катастрофата е аналогична на тази, при която загина журналистът Милен Цветков на бул. Черни връх. По първоначална информация шофьорът на Ситроена е бил пиян и е бягал от друго ПТП. От МВР потвърдиха за катастрофата.
 
С два хематома на мозъка и раздробен таз е мъжът от катастрофата а "Ал. Малинов" (СНИМКИ)

Той е приет в интензивното отделение на болница "Света Анна" в изключително тежко състояние, лаконични бяха от болницата. 47-годишният мъж е с тежка черепно мозъчна травма с два хематома на мозъка. Тазът му е раздробен - счупвания на нямоколко места, от силния удар отзад от ситроена, който се врязва в него. Пострадалият мъж е бил заклещен между ламарините и са рязали автомобила, за да го извадят.

Кметът на София е оптимист, че на 8 февруари СОС ще избере председател

"Оптимист съм, че на 8 февруари ще успеем най-накрая да изберем председател на Столичния общински съвет", каза Васил Терзиев пред журналисти, цитиран от БТА. Той присъства на представянето на фондация "Ангели на пътя", която обединяваща родителите,  загубили децата си при пътни произшествия.

За подкуп арестуваха 2 полицаи от столичното Първо РПУ и 2 катаджии
 
Водачът веднага е подал сигнал и от "Вътрешна сигурност" на МВР, съвместно със СДВР и Софийската градска прокуратура е проведена съвместна операция и установяват полицейските служители и ги задържат. На четиримата е повдигнато обвинение от прокурор от Софийска градска прокуратура и са задържани за срок до 72 часа. Срещу "пазителите" на реда и закона е започнала и дисциплинарна проверка.

С 2 промила алкохол и на кокаин е бил шофьорът, врязал се в Рено на "Ал. Малинов" в София

55-годишният шофьор на Ситроен, който се вряза в спряла на червено кола на бул. "Ал. Малинов" в София е с положителни резултати за алкохол и наркотици, потвърдиха от Пътна полиция на Столичната полиция. Тестовете показват 1,99 промила алколол и употреба на кокаин. Дрогата обяснява и нервността, агресивните му шофиране и поведение след втората катастрофа.  Около 4.30 часа тази сутринт водачът със Ситроена първо блъска лек автомобил, спрял на червен светофар на "Александър Малинов".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 20 май 2024 г....

Времето на 20 май 2024 г. Предимно облачно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 13-14 гра...

Прочети още keyboard_arrow_right