Новините в София: Най-важното за деня 4 март 2022 г.

9 години затвор за Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 4 март 2022 г.

Проф. Кантарджиев: Вирусът съществува въпреки войната

Въпреки, че войната е водещата тема, трябва да знаем, че коронавирусът съществува и заплахата за здравето както за отделния човек, така и за обществата продължава. Това каза пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столична община по здравните въпроси. Той подчерта, че е в сила тенденцията да намаляват новите случаи на заразените в най-засегнатите области в страната, като първо това се вижда за областите - Благоевград и София - град.


Две украински семейства са настанени в общинска база в София

"Настанихме първите две украински семейства в една от общинските бази, които отделихме за бягащи от войната", съобщи във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите ѝ, настанените са двете сестри, потомки на бесарабски българи, и техните деца, които идват от Одеса. Съпрузите им са ги оставили на границата с Румъния, откъдето ги е взел екип, който ги е транспортирал до София. Кметът Йорданка Фандъкова лично се срещна и проведе разговор с пострадалите от войната в Украйна.


На Софийската стокова борса цените на зърното тръгнаха нагоре

Цените на храни, основни стоки и горива у нас ще вървят нагоре заради войната в Украйна, прогнозират експертите. Борсите вече реагираха на конфликта и цените на основни суровини достигнаха рекордни равнища, показа проверка на Нова телевизия. „Пазарите са много чувствителни към всякакви, особено непазарни, фактори. И Русия, и Украйна са много сериозен фактор на световния пазар. Така че неминуемо пазарите „полудяха” и цените се изстреляха стремително нагоре”, каза Таня Панайотова от Софийската стокова борса.


Безплатно сноуборд обучение за деца на Витоша

Месец март започва с много сняг и отлични условия за зимни спортове в планината. Богата програма от интересни събития и приятни изненади очакват посетителите на Витоша през уикенда. На 5-6 март официално ще отвори врати новата „фрийстайл“ зона в района на писта Меча поляна – „Витоша Сноупарк“. Специално обособения терен за ски и сноуборд в свободен стил ще включва общо 7 уреда – рейлове, тръби и боксове, разпределени в две линии - една по-лесна и една за по-напредналите.


Георги Георгиев: Дупката в градския транспорт на София е огромна

Градският транспорт е най-големия проблем, за който не получихме достатъчна помощ от държавата. Това заяви в интервю за "Телеграф" председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. По думите му дупката, която трябва да се запълни, е огромна. "За съжаление градският транспорт катастрофира в сградата на парламента. Бяха ни отказани 178 млн. лева, които са жизненонеобходими на градския транспорт. Парите ги няма. Ние имаме над 7700 служители, на които трябва да плащаме заплатите, за да сме конкурентоспособни", каза Георгиев.


Създават електронен регистър на бомбоубежищата в София и в страната

Електронен регистър на бомбоубежищата в България ще заработи от следващата седмица, каза в Благоевград директорът на ГД Пожарна безопасност и защита на населението гл. комисар Николай Николов. „Трябва да бъдем спокойни, защото бомбоубежищата са ежегодно проверявани. Подготвя се електронен регистър, който ще бъде активиран следващата седмица“, каза още той. 


9 години затвор за Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

Кристиан Николов, който е обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков, получи 9-годишна ефективна присъда от Софийския градски съд. Наложеното му наказание е за убийство по непредпазливост, като деянието е извършено след употреба на три вида наркотични вещества.


Кметът на Овча купел помогна на украинка с дете, настанени в бежанския център в Овча купел (СНИМКИ)

Кметът на столичния район Овча купел Ангел Стефанов съдейства и помогна на украинка с 10-годишно дете, която днес бе настанена в бежанския център на "Монтевидео".  Заедно със зам.-кмета на района Стефанов е посетил днес центъра, за да се запознае с готовността да приеме пристигащите от Украйна хора. Там се запознава с токущо пристигналите Олга и 10-годишното й момченце Иля. Те успяли да избягат от Мариупол и оставили в Украйна другите членове на семейството си – бащата и по-големият брат на Иля.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 153 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 14 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 14 май. След 2 години и 50 млн. лв. стол...

Прочети още keyboard_arrow_right