Новините в София: Най-важното за деня 4 януари 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 4 януари 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 4 януари 2024 година.

Шофьор с кърджалийска кола застраши десетки животи, кара в насрещното на"Филип Кутев" в София (ВИДЕО)

Шофьор с кола с кърджалийска регистрация влезе в насрещното по новото трасе на столичната улица "Филип Кутев" и застраши десетки животи. За голям късмет няма пострадали автомобили и хора, но създаде ситуация за катастрофа. Видеото бе публикувано от Надежда Дойчева, администратор на фейсбук групата Катастрофи в София, предизвика вълна от недоволство. Шофьорът си кара неоезпокояван и продължително срещу автомобилния поток по градския ринг с пуснати аварийни светлини.

Център за градска мобилност наложи глоба "не ви разбрах душица"

На фиша, издаден от сектор "Контрол паркиране" на Центъра за градска мобилност към Столична община, ясно се вижда текст: "… не ви разбрах душица ама ако искаш от тука мини имам в нарушение и отиваш нататък вече пробвай се тука гледам че мина един с МПС….".

Гласово известяване на системата на ЦГМ е "виновно" за глобата "не ви разбрах душица"

Системата позволява и гласове известяване при съставяне на документа и служителят неусетно е таниснал копчето за гласово известяване. В този момент веоятно е говорил по телефона и затова се е получила забавната "глоба", която всъщност директно се отменя заради невнимание. Случват и такива неща при средно 100 000 фиша годишно, около 7000 на месец, за неправилно паркиране в платените зони", коментираха пред Столица.bg от ЦГМ.

Самолет е кацнал аварийно на Летище София

Извънредното кацане се е наложило заради починал на борда на самолета британски гражданин. Полетът на авиокомпания „Пегасъс Еърлайнс“ е летял от Измир, Турция, за лондонското летище „Станстед“.

Общински съветници предлагат кризисен план за отблокиране на СОС

Нужен е консенсус по спешните теми и компромис с политическия егоизъм. Така представи в страницата си във Фейсбук общото предложение на ВМРО и „Синя София“ за решаване на политическата криза в Столична община общинският съветник Карлос Контрера.

Парчета от изолация паднаха върху коли на 4-ти км, едната е сериозно ударена

Няма пострадали хора. Инцидентът на е станал малко след 16.30 часа на Площада на авиацията. Заради постоянен теч от мостта са паднали големи парчета от мазилката и изолацията на съоръжението, видя Столица.bg. Подмостовата конструкция се вижда и от там тече вода. Мостът на Цариградско шосе бе ремонтиран през 2014 г.

Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/stolichna-obshtina/parcheta-ot-izolatsiya-padnaha-varhu-koli-na-4-ti-km-ednata-e-seriozno-udarena?fbclid=IwAR1dp-oxjTPJNmI98fL9j2jUPwLTugL5f9DM0ZJqCZLpUW2ZXvtC110T0VU



БМВ излетя край "Токуда" и изора градинката, шофьорът е избягал

Поредната каскада направи камикадзе край болница "Токуда" в София. Шофьор на БМВ излетя от пътното платно и се приземи в озеленения ринг в градинката. Шофьорът на БМВ-то е избягал и от полицията търсят съдействие за установяване на лицето, научи Столица.bg. Инцидентът е станал около 15 часа край болницата,  съобщиха във фейсбук групата Катастрофи в София. Към момента не се съобщава за пострадали хора. 

Общински съветници от ПП-ДБ,СС предлагат нов софтуер за трафика в София

Общинските съветници Симеон Ставрев и Гергин Борисов от групата на ПП-ДБ,СС в СОС внесоха доклад за създаване на единен транспортен модел в София. Идеята е да има нов софтуер с данни от разнообразни източници, осигуряващ всеобхватна информация за автомобилното, велосипедното, пешеходното движение и възможни оптимизации.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 7 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 май. Война за паркоместа: Стреляха по ...

Прочети още keyboard_arrow_right