Новините в София: Най-важното за деня 5 октомври, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 октомври 2019 г.

Крадци атакуваха банков офис на бул. "Европа", взети са 185 хиляди

Офис на банка, намиращ се в хипермаркет на столичния бул. "Европа", е атакуван от крадци. Задигнати са 185 хиляди лева, съобщава БНР. Според първоначалната информация крупната сума е открадната от сейф по време на почивка на служителите.
Засилена е полицейската охрана в района, разследването на инцидента продължава.

Отключена каса улеснила крадците в банковия офис

Отключена каса улеснила крадците, които задигнаха 185 000 лева от хипермаркет на бул. "Европа" в столицата. Според информация на bTV касиерката на клона излязла да обядва и оставила необезопасена касата с парите.
МВР обясниха, че самата касиерка е подала сигнала за липсващите пари на тел. 112. Тя обяснила, че минути преди инцидента, за кратко време напуснала офиса. По нейни данни затворила, но не заключила сейфа. Установила липсата на парите, когато се върнала.
В момента извършителите на престъплението се издирват.

Банда удари три аптеки в Софийско, взети са лекарства за над 200 хиляди

Криминалистите от ОД на МВР- София са задържали мъж, част от банда, която е разбила три аптеки. Взети са лекарства за над 200 хиляди, съобщава "24 часа".
Човекът е арестуван веднага след обир на аптека в Сливница. Последният удар станал през нощта срещу 2 октомври. Апашите пробили дограмата на обекта с бормашина, после заглушили СОТ-а и взели илачи за над 35 хил. лв.

Заради строеж в "Дървеница": Променят маршрута на 4 автобуса, местят и спирка

Строително- монтажни дейности изменят трафика в "Дървеница". Засягат се маршрутите на четири рейса в района, измества се и автобусна спирка, съобщават от Столична община. Измененията влизат в сила от утре- 6 октомври в 9 часа и ще продължат до 24 часа на 11 октомври.

Сблъсък между трамвай и куриерски бус на "Константин Величков"

Спрял на трамвайните релси бус на куриерска фирма стана причина за пътен инцидент. Причината- трамваят, чието трасе минава по улицата, подпря ламарините на колата, защото нямаше необходимото място между двете превозни средства. Инцидентът се разигра късно снощи на бул. "Константин Величков", твърдят свидетели в социалната мрежа.
Коментарите в интернет бяха повече от разнопосочни. Едни бяха категорични, че бусът е "спрял като арабин в пустиня". Други път обясняваха, че колата с пернишка регистрация се е разположила неправилно, защото в миньорския град никога не са виждали трамваи.

Месец след пожара в Бухово: Започват ремонтите, над 19 хиляди събрани от дарения

До няколко дни се очаква да започнат ремонтите на пострадалите от огромния пожар жилища на хората от бл. 9 в Бухово. Преди месец близо 200 човека останаха без покрив, все още някои от тях живеят при роднини, близки или са настанени в общински жилища, разказват от bTV.
Пред камерите хората са категорични, че всичко, обещано от институциите, ще бъде изпълнено. Но ще отнеме време да бъде направено. От Столична община почти всеки ден са при тях и им помагат с различни неща, от които те имат нужда.

Ансамбъл "Българе" кани на двучасов бенефис в НДК

Ансамбъл "Българе" кани приятели и почитатели на уникален двучасов бенефис в Зала 1 на НДК. Датата е 7 октомври, а началото е 19 часа. "Тайната Българе"-седем неразказани истории е посветена на 50-годишния юбилей на създателя и продуцент на ансамбъла Христо Ив. Димитров, информират от Двореца на културата.
Билетите за спектакъла са от 40, 50, 60 и 100 лева и все още още могат да бъдат намерени на касите в Билетен център на НДК, в електронен билетен център на НДК и в мрежите на Eventim.bg и Ticketportal.bg.

Млади и стари от "Дианабад" мериха сили в турнир по тенис на маса

Млади и стари от "Дианабад" премериха сили в турнир по тенис на маса. Събитието бе от 17 часа до блок 20, а причината- поставяне на още една нова маса за тенис на открито. Мотото на събитието бе „В район „Изгрев“ до здрач – играй с нас тенис мач!“.
Като при всяка спортна надпревара отборите събраха много фенове. Имаше даване на съвети, идеи за по-добра тактика, наклон на ръцете, позиция на краката.
Турнирът бе оспорван, но накрая и победители, и победени си тръгнаха с усмивки и много нови приятелства.

В пет столични парка ще обезпаразитяват кучета безплатно

В пет столични парка ще има безплатно обезпаразитяване на кучета. Акцията ще се проведе на 12 октомври, съобщиха от Български ветеринарен съюз (БВС), цитирани от bTV.
Събитието ще трае от 11 до 17 часа. А местата са Южния и Северния парк, Борисовата градина, парка "Гео Милев" и този край езерото в "Дружба".
Целта на кампанията е популяризиране на превенцията срещу ехинококозата. Както и взимане на навременни мерки в борбата с болестта, допълват от Ветеринарния съюз.

 

 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right