Новините в София: Най-важното за деня 5 януари 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 5 януари 2023 г.


Председателят на СОС подписа за продължението на трасето на третата метролиния в София

В последните дни на 2022 година председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е подписал решението на местния парламент, с което се одобрява проекта за специализиран Подробен устройствен план, свързан с трасето и метростанциите от продължението на третата метролиния през кв. „Слатина“ до кв. „Младост 1“. Строителството на тази метролиния се очаква да започне още тази пролет.

Столичани сигнализират за опасна спирка на бул. „Ал. Стамболийски“

Столичани сигнализират, че спирка 0327, намираща се близо до кръстовището на булеварди „Александър Стамболийски“ и „Константин Величков“, в посока центъра, няма предпазни ограждения и е изключително опасна за хората, ползващи градския транспорт.

София е втора сред най-добрите градове в Европа за работа от разстояние

Британска класация е поставила София на второ място в Европа за работа от разстояние. Сред предимствата на столицата ни са евтиното кафе и ниските наеми на местата за настаняване.

На Летище София задържаха чужденец, опитал да внесе наркотици

Гранични полицаи задържаха чужденец с наркотични вещества на ГКПП – Аерогара София, съобщават от пресцентъра на МВР. Инцидентът се е случил вчера, 4 януари.

Две пилотни коли са придружавали буса на софийския полицай, превозващ мигранти

Две пилотни коли са придружавали буса с нелегални мигранти, шофиран по АМ „Тракия“ от софийски полицай. Днес ще бъдат разпитани лицата, които са управлявали тези автомобили. Двамата са от Перник, единият е барман, другият - готвач. Пред разследващите те са признали, че и друг път са превозвали бежанци. Това обясни Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right