Новините в София: Най-важното за деня 6 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 6 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 юни 2021 г.

В софийското Ковачевци искат доживотен затвор за убиеца на 7-годишното момиче

Доживотен затвор искат жителите на софийското село Ковачевци, Самоковско за убиеца на 7-годишното момиче. Снощи местните жители протестираха, след като соченият за извършител на престъплението 16-годишен беше установен и арестуван. В момента той е задържан за 72 часа по искане на поркуратурата и му е повдигнато обвинение.

2-годишно, без родителски надзор, изскочи пред автомобил в Западна фабрика (ВИДЕО)

Двегодишно дете, оставено без родителски наздор, изскочило на пътното платно, пред лека кола в столичиня квартал Захарна фабрика. За щастие шофьорът е набил спирачки и още по-голям късмет е, че е бил опитен и това не му се случва за първи път. Малкото момче е от социално заведение в Захарна фабрика,  където живее с родителите си. те обаче едва ли ги интересува къде е рожбата им и какво прави сега. Случаят е от петък, ранния слеобяд. Колата е шофирана от Б. М., която има над 20 години опит зад волана  и то всекидневен.

Тренировъчно гласуване в 3 столични училища в Триадица, Подуяне и Люлин

И тази неделя ЦИК продължава с експериментално гласуване с машини като репетиция за парламенарните избори на 11 юли. Симулационното гласуват днес в три столични училища в София. Вотът е анонимен и в него не се предвижда избирането на реални партии и коалиции. Той се организира, за да получат адекватна информация в ЦИК колко машини ще са необходими в секция за изборите на 11 юли.

Над 1100 столичани се ваксинираха в парковете през уикенда в София

Общо 692 столичани се ваксинираха срещу COVID-19 днес на четирите мобилни пункта в паркове в София. За двата почивни дни са имунизирани 1106 души в мобилните центрове в Борисовата градина, Южен парк, Северен парк в ж.к.“Надежда“ 4 и паркинга на в кв. "Красна поляна" при Т-Маркет на бул. "Възкресение". Мобилните пунктове работиха от 9 до 16 часа. Гражданите си избираха каква ваксина да им се постави - векторна или РНК. Предвижда се да има изнесени пунктове и следващата събота и неделя – 12 и 13 юни т. г., потвърдиха от Столична община.

Любо Ганев, Владо Николов и Матей Казийски зарадваха над 150 участници в детски турнир в столицата (СНИМКИ)

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, президентът на „Левски София“ Владимир Николов и звездата на световния волейбол Матей Казийски раздадоха медали на всички участници в детски турнир, провел се в зала „Левски София“. В състезанието взеха участие 9 отбора за момичета, 5 за момчета и общо над 150 деца, които играха на три корта. При момчета участваха отборите на ВА „Стойчев-Казийски“, „Левски София“, „Славия“, „Люлин“ и „Академик“, а при момичета – ЦПВК, „ВА Стойчев-Казийски, „Славия“, „Левски София“, „Ахил“, „Локомотив“ (Сф), ЦСКА, ВА „Стойчев-Казийски“ 2 и ЦПВК 2.

Сигнал до Столица.bg: Камара с боклуци вонят в градинка край НДК (СНИМКИ)

Купища отпадъци, изхвърляни от недобросъвестни сотличани, започват да вонят в градинка край НДК, район Средец. За проблема сигнализираха граждани до Столица.bg. Проблемът не е много отдавна, но боклуците продължават да се трупат, обясниха столичани. Мястото с отпадъците е в центъра на София, точно до кучешката градинка до сградата на една от националните телевизи и е в близост до паркинга им.

Софиянец постави рекорд, гласува за 18 секунди с машина на експеримента

Столичанин постави рекорд на днешното експериментално гласуване в София, организирано от ЦИК. Той даде своя вод точно за 18 секунди, съобщи bTV. В три софийски училища хората дадоха своя вот на машина, а резултатите ще помогнат на ЦИК да анализират и преценят колко машини са необходими в секция за парламентарните избори на 11 юли т. г. От ЦИК съобщиха, че експериментът показва, че за час могат да гласуват 50 души. "Просто е и удобно и който сгреши може да се върне назад", коментираха пред bTV гласоподаватели.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 7 май 2024 г....

Времето на 7 май 2024 г.: Очаква ни слънчев ден с разкъсана висока облачност, съобщават от НИМХ. В следобедните часове ...

Прочети още keyboard_arrow_right