Новините в София: Най-важното за деня 7 август, 2020 г.

Новините в София за деня 7 август  2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 август 2020 г.

Махнаха палатковите лагери в София, движението е възстановено

Палатковите лагери на трите възлови кръстовища в София- "Орлов мост", Ректората и бул.“Цар Освободител“ – пл. „Независимост, са били махнати тази сутрин при специализирана операция на полицията. Вдигането на палатковия лагер на "Орлов мост" е започнало малко преди 5 часа сутринта, информират от Нова телевизия.
Възстановен е нормалният трафик на трите кръстовища, допълват от Столична община.

Нови 80 в София с коронавирус за 24 часа, още 220 излекувани за страната

За изминалото денонощие са направени общо 6433 PCR теста. От тях положителни за новия коронавирус са 297 проби.
Общият брой на потвърдените случаи на заразата в страната става 14 014, от тях 5205 са активни. Това показват данните от Националната информационна система

При махането на палатките в София има 12 задържани

При махането на палатковите лагери в столицата през тази нощ има 12 задържани, 8 са били отведени в Първо РУ. Това съобщи директорът на "Охранителна полиция" към СДВР Тони Тодоров на брифинг по-рано днес. Трима не са имали документи. Всички задържани по-късно бяха освободени, след като им бяха съставени актове за неподчинение на полицейска заповед.
От СДВР отсякоха,че повече няма да позволят разполагането на палатки по възлови кръстовища в столицата.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 10-14 август

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага да бъдат извършени следните планирани прекъсвания на електрозахранването за периода 10 август – 14 август 2020 г.

Нови палаткови лагери пред Министерски съвет и президентството

Малко след 12 часа днес пред Министерски съвет започна да се прави нов палатков лагер. Вече са опънати тентите и няколко палатки, съобщават от bTV. Има нови палатки и пред сградата на президентството.

Внимание: Ловят паркирали в тревата из София и през почивните дни

На вниманието на всички шофьори в София. Ще има проверки за неправилно паркиране в тревните площи не само от понеделник до петък, но и през уикенда, съобщават от Столичен инспекторат.
Само за миналия месец за паркиране в зелените площи са направени 246 констативни протокола, има 206 глоби с фиш и 158 коли са преместени принудително на специализиран паркинг.
Най-много нарушения са открити в районите "Студентски", "Триадица" и "Надежда.

Изчистиха от драсканици Дома на военноинвалидите на "Христо Белчев" (СНИМКИ)

Изчистена от графити бе поредната сграда с важно значение за столицата. Това е Дом-паметника на военноинвалидите на ул. „Христо Белчев“ № 21. Екипи на Столичен инспекторат премахнаха множеството тагове, надписи, драсканици, свастики и нецензурни думи.
Молбата за изчистването дойде от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите. Те чули, че след акция на Инспектората е почистена фасадата на къщата на ген. Георги Попов – герой от Балканските и Първата Световна война.

34-годишен с бухалка е задържан в района на БНБ

34-годишен мъж с бухалка е задържан тази вечер около 18.20 ч. на бул. „Цар Освободител“ в района на БНБ. Това съобщиха от полицията.
Той е бил забелязан да пресича много пъти пътното платно. След предупреждение за носенето на забранена вещ, е отведен в най-близкото районно,където е установена самоличността му.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 29 Гласове)
  • Няма да избере (27%, 35 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (13%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 38 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (10%, 13 Гласове)
Общо гласували: 132 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 март. Линейка и автомобил се сблъсках...

Прочети още keyboard_arrow_right