Новините в София: Най-важното за деня 7 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 7 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 юни 2021 г.

Майката от Златица хвърлила бебето си от терасата след скандал с мъжа ѝ

Майката, която хвърли 4-месечната си дъщеричка през терасата в Златица, остава в ареста. Тя е с наложена мярка "задържане под стража". Това съобщават от bTV, цитирайки наблюдаващият прокурор.
Според първоначална информация след падането от втория етаж детето е с охлузвания по тялото и главата. Момиченцето е прегледано в „Пирогов“. Социалните служби предстои да настанят малката в кризисен център.

Проф. Тодор Кантарджиев е пратен в пенсия
Директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев е пенсиониран. За смяната е потвърдил самият той пред Нова телевизия. Неговото място се заема от досегашния му заместник проф. Ива Христова.
Мотивите, които са му съобщени от служебния здравен министър, са били, че е навършил възраст за пенсиониране.

Протест пред Здравното министерство срещу пенсионирането на проф. Кантарджиев

Пореден протест в София. Този път пред сградата на Здравното министерство. А недоволните са служители на Националния център за заразни и паразитни болести. Те не са съгласни с пенсионирането на досегашния им началник проф. Тодор Кантарджиев, разказват от "24 часа". Недоволните поискаха и влязоха на среща със служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Те искат Кантарджиев да бъде върнат на досегашния си пост.

Четвъртокласинците в София сред най-добрите във външното оценяване

Четвъртокласниците в столицата са сред най-добре представилите си във външното оценявяне. Заедно с връстниците си от Смолян, Варна и Русе показаха най-високи резултати от матурите. Столичните училищата са с най-високи резултати по български език и литература.
Средната оценка от националното оценяване е много добър (5) и се отнася за изпита по български език и по математика. От максималния брой точки - 50, средно четвъртокласниците по двата предмета са получили 37,25 - 31,57.

Вандали омазаха с нечистотии детска площадка в "Света Троица" (СНИМКИ)

Детската площадка, която се намира между блоковете 315 и 316 в "Света Троица", днес е осъмнала омазана с нечистотии. Гадостите са полепнали по седалките на люлките на площадката и върху част от уредите за игра. Направени са опити да се повреди и настилката, пробвано е да се чупят и пейки.

Осъдиха на 5 години затвор 42-годишен, откраднал 1603 лева в „Люлин“

42–годишен мъж обвинен в кражба, е осъден ефективно на 5 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.
На 3 януари около 16.30 часа в магазин за хранителни стоки, намиращ се в столичния квартал „Люлин“ до бл. 119, подсъдимият Т. Т. е отнел чужди движими вещи. Обвиняемият е откраднал портмоне, съдържащо сумата от 1600 лева. Портфейлът е бил на стойност 3 лева.
Кражбата е извършена в условието на опасен рецидив. Подсъдимият Т. Т. е осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година.

Задържаха 20-годишна, хвърлила 4-месечното си дете от тераса на жилището им в Златица

20-годишна от Златица е задържана за причинена телесна повреда на детето й, съобщи ОДМВР София.
На 4 юни около 12.30 часа в РУ-Пирдоп постъпил сигнал, че майка е хвърлила 4-месечното си дете от тераса на жилището им в Златица. На адреса незабавно били изпратени полицаи. Пострадалото момиченце е транспортирано в столична болница с контузии по тялото, без опасност за живота.

По 20 000 евро влизали в столичната болница „Лозенец“ от незаконни трансплантации

След освобождаването на ръководството на столичната болница „Лозенец”, органите на реда стартираха разпити. Показания пред ГДБОП и прокуратурата дават както служители, така и потърпевши, съобщи „Нова телевизия“.
Бившият маркетинг мениджър на правителствената болница "Лозенец" е сред разпитаните. Мишел Леви твърди, че в лечебното заведение е имало незаконни трансплантации. За всяка от тях в сметката на болницата са постъпвали над 20 хиляди долара. Леви знае за 5 незаконни трансплантации – една на черен дроб и четири бъбречни. При всички тях донорите и реципиентите имат роднинска връзка, но само по документи.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right