Новините в София: Най-важното за деня 8 юни 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 8 юни 2023 г.

Преди 15 септември тръгва довеждащият транспорт в Горна баня, Малинова долина и кв. Витоша (ВИТОША)

През есента на 2023 г. ще тръгне довеждащия транспорт в още 3 столични квартала - Горна баня, Малинова долина и кв. Витоша, съобщи зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, който за пореден път е вр. и. д. за ресор транспорт. На пресконференция днес той, Карлос Контрера, председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС и Замфир Зарков, общински съветник представиха маршрутите, по които ще се движат бусовете и ще осигурят директна връзка с метро линия 3.

Наградиха две момчета, върнали намерена в Люлин чанта с пари и документи

С плакети на столичната полиция бяха наградени двама младежи, намерили и върнали дамска чанта на спирка на градския транспорт в "Люлин", съобщиха от столичната полиция.

Проверяват новото гето край "Младост-4"

След сигналите на граждани за незаконни постройки край столичния ж.к. Младост, за които Столица.bg разказа, от районната администрация предприемат проверка още днес. Ниските постройки се намират в гориста местност в близост до ул. "Проф. Александър Танев".

Неадекватен шофьор с Рено удари и изхвърли БМВ в полето край Враждебна (СНИМКИ)

Поредна катастрофа причини неадекватен шофьор край Враждебна. Той е блъснал БМВ, управлявано от жена, и колата е излетяла в полето. За катастрофата първи съобщи очевидец моторист, а по-късно бе потвърдено и във фейсбук групите Катастрофи в София и кв. Враждебна.

Възстановено е изцяло движението на кръстовището на Околовръстното и Цар Борис III

Премахнато е стеснението на едно от възловите кръстовища в София на бул. Цар Борис III и Околовръстното, потвърдиха от фейсбук групата Княжевецъ. От вчера там е възстановено нормалното движение, което повече от месец бе ограничено заради ремонта на трамавйното трасе и пътното платно по Цар Борис III.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right