Новините в София: Най-важното за деня 9 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 9 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 август 2021 г.

Още гасят пожара край Кремиковци, трудно се диша в района

Продължава гасенето на пожара в Кремиковци. Огънят не стихва, а вятърът допълнително усложнява обстановката. На място са и екипите на столичната "Аварийна помощ и превенция". Ня мясотто са докарани водоноски и е необходимо и голямо количество пръст и пясък за гасенето, каза пред bTV директорът на АПП Красимир Димитров. Екипите са поискали и са получи от кмета на Кремиковци верижна техника. Мястото на огнището е незаконно сметище. То е било заградено, за да няма достъп до там,  да се изхвърлят отпадъци, обясняват местни жители. Според тях огънят е пламнал от медни кабели, които събирали и горели роми.

С гайда и "Излел е Делю хайдутин" посрещнаха златната Стойка на летище София (СНИМКИ)

Олимпийската шампионка от Токио Стойко Кръстева кацна на летище София късно снощи. Тя бе посрещната от родопска гайда и целият ВИП на терминал 1 се огласяше от космическата "Излел е Делю хайдутин". Спортният министър Андрей Кузманов също посрещна Кръстева, а президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изведе златната Стойка пред насъбралите се хора, които бяха пристигнали да посрещнат българката, която изправи на крака цялата зала в Токио, за да чуят родния химн. 

Предложение: Олимпийските шампионки от ансамбъла и Илияна Раева стават почетни граждани на София

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на СОС олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика за почетни граждани на столицата. Това каза столичният кмет пред журналисти днес.

Ремонтът на Френска гимназия в София ще осигури едносменен режим на обучение (СНИМКИ)

Една от престижните езикови гимназии в София - 9-а Френска гимназия "Алфонс дьо Ламартин" ще премине към едносменен режим на обучение. Очакваната промяна ще е от следващата учебна година 2022-2023 когато ще е приключил грандиозния ремонт в сградата на училището и врати ще отворят новите корпуси, които в момента се изграждат.  Това обясни кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти днес. Задено със зам.-кмета по строителството инж. Ангел Джоргов тя беше на поредна проверка в гимназията, чиййто ремонт започна есента на 2020 г. В това столично училище се извършва ремонт, за да се приложат мерки за енергийна ефективност на старата сграда. Също така се изгражда корпус с учителски кабинети и класни стаи и друг с физкултурен салон.

Кола се заби в бензиноколонка в Люлин 10 (ВИДЕО/СНИМКИ)

Удар в бензиноколонка стресна столичния Люлин 10 снощи. Лек автомобил Ауди се удари в колонката за зареждане с гориво на бензиностанция. За борени минути на мястото имаше пожарен автомобил и линейка. За инцидента разказват очевидци в социалната мрежа. За щастие няма пострадали хора. Дори не е имало теч на гориво от катастрофата. Но за сигурността на служители и клиенти е направена пълна проверка от огнеборците.

Малка спортна зала на “Боянски водопад“ става детска ясла

В детска ясла за две групи ще се преустрои малка спортна зала, неизползваема, на ул. "Боянски водопад" в район Триадица-Столична община. През изминалата седмица кметът Димитър Божилов провери как върви ремонтът на помещението, за окето съобщава в седмичиня си отчет в социалната мрежа. Ремонтът и дейностите вървят по план и съществува възможност грубите строителни дейности да бъдат приключени до края на август.  Също така в Триадица започва изплащането на обезщетенията на родителите, чиито деца не са приети в общински детски градини.

Тервел Пулев и кметът на Слатина боядисваха пейки на детска площадка

В цветовете на националния трибагреник са обновени пейките в детска площадка в район Слатина-Столична община. Заслугата е на районния кмет Георги Илиев и бронзовият медалист в бокса от олимпиадата в Лондон Тервел Пулев. В неделя двамата довършиха започнат ремонт на градинка за малчугани. Както е известно Тервел Пулев и съпругата му Диана Ненова живеят в Слатина и се радват на голямо семейство с три деца. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 5 май 2024 г....

Времето на 5 май 2024 г. Затопляне на времето днес в София. Сутринта е около 5 градуса, но максималната температура ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right