Новините в София: Най-важното за деня 9 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 9 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 юли 2021 г.

Катастрофа на камиони затвори "Тракия" към Бургас (СНИМКИ)

Тежка катастрофа затвори магистрала Тракия в посока Бургас преди минути, съобщиха от АПИ. Ударът е между два камиона, които са се запалили. По аутобана летят пожарни, а движението е спряно.
Инцидентът е станал на 50 км по Тракия в лентата към Бургас. към момента не се съобщава за пострадали хора и щети. Движението се отбива при Ихтиман и Церово, казаха пред Столица.bg от АПИ.
В посока Пловдив вече има около 2-километрова колона от спрели автомобили, от 48-и до 50-и км. Тежкотоварните камиони, който идват от София ги спират още на Лозен.

При 14-дневна заболеваемост над 500 на 100 000 от COVID 19 – затварят детските градини в София и страната

Министерството на здравеопазването публикува днес Националния план за справяне с пандемията от COVID-19. Планът беше представен на брифинг в четвъртък.
Предвижда се у нас да важат 4 нива на заболеваемост, в зависимост от броя заразени.
В Плана се уточнява, че при 14-дневна заболеваемост над 500 на 100 000 детските градини в София и страната са затворени. Допуска се да работят при условие - 100% от персонала да притежава сертификат за ваксинация или преболедуване и за деца, чийто семейства също притежават такива сертификати, съобщи Нова телевизия.

Започва направата на пешеходен мост в линейния парк в "Люлин" (СНИМКИ)

Линеен парк в „Люлин“, който ще свързва жилищните квартали със "Западния парк", се прави в момента. Да провери как върви градежа дойде кметът на София Йорданка Фандъкова, заедно с нея присъстваха кметът на район „Люлин“ инж. Милко Младенов и общински съветници от района.
„Западна порта към Западен парк“ обхваща 10 дка общински терени и ще бъде разположен по протежението на бул. „Петър Дертлиев“, срещу „Люлин“ 10. Предвижда се да бъдат изградени пешеходна алея, осветление, видеонаблюдение, велотрасе, детски площадки, стрийт фитнес и кучешка площадка, както и зони за почивка. Дървета от вида ливански кедър, сребриста ела, бяла бреза, каталина, липа, явор, чинар и над 100 вида храсти ще бъдат засадени в зоната. Връзката между линейния парк и Западния парк ще бъде направена чрез пешеходен мост, информират от Столична община.

В София: Камери заснеха как в магазин мъж краде мобилен телефон

В столичен магазин охранителните камери са заснели как мъж прибира чужд мобилен телефон, съобщават от bTV.
Собственичката на апарата моли за съдействие някой да разпознае човека от кадрите.
На 7 юли жена отива в кварталното магазинче, където си забравя телефона. През това време мъж го взима, а камери записват кражбата. Пострадалата е медицинска сестра и споделя, че информацията в устройството ѝ е важна. Нейната внучката разказа, че е поискала записите от охранителните камери, за да ги сподели в социалните мрежи с надеждата крадецът да бъде разпознат.
Потърпевшата пък е подала жалба в полицията и се надява да си върне устройството.

Още два столични мола се включват в "зелените коридори" за COVID-ваксините

Още два търговски центъра се включват в инициативата за ваксинирането срещу COVID-19 в София. С тях местата, на които столичани могат да се имунизират този уикенд, стават общо 7. Това съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на Столична община Дончо Барбалов.
Новите пунктове ще са в "The Mall" (ниво -2) на бул. "Цариградско шосе" и в "България мол" (ниво 1) на бул. "България".
Работното им време ще е същото, като на ваксинационните кабинети в мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол" - от 13,00 до 18,00 ч.

Задържаха за 72 часа рецидивист, причинил смърт по непредпазливост в София

В София за до 72 часа е задържан 22-годишен рецидивист от село Златарица, причинил смърт по непредпазливост на мъж на 43 години. На 30 юни в полицията бил получен сигнал за мъж в безпомощно състояние на бул. „Стефан Стамболов“. Към мястото незабавно били насочени екипи на полицията. Те установили самоличността на пострадалия, който е откаран в болница с фрактура на черепа и опасност за живота. По-късно е починал.

Глоба за мъж от "Слатина" за рязане на дърво без разрешение

Мъж от "Слатина" е глобен през вчерашния ден от Столичен инспекторат, защото по своя преценка изрязал дърво на ул. "Лидице" и "Хемус". При съставянето на акта е потърсено съдействието на служители на 1 РУ - СДВР.
По-рано вчера за подобно действие бе санкциониран и друг гражданин на район "Триадица", който без разрешение е изрязал трайна дървесна растителност.

Огромна тапа на изхода на София в посока Бургас, колоните са по около 5 километра

От изхода на София в посока Бургас има образувано километрично задръстване. Това съобщиха от "Фокус", цитирайки свой читател. Колоните от автомобили са дълги около 4-5 км. Движението се отбива при Елин Пелин.
Над 8-километрова колона от автомобили се е образувала и в района на Ихтиман в посока Бургас, заради катастрофата между два тира при 50 км от АМ „Тракия“. Автомобилите се движат много бавно, като движението се пренасочва по обходен път през Ихтиман.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right