Времето и предстоящите събития на 15 август 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg


Времето на 15 август 2022 г.:

Днес преди обяд над Западна България облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В София след обяд времето ще бъде променливо, до слънчево време. Около обяд вероятността за валежи в столицата е най-голяма. Ще духа слаб вятър от северозапад. Максималните температури в София ще са около 27°.

В планината времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Предстоящи събития :

11.30 часа На бул. „Княгиня Мария Луиза" № 91, ще стартира работата на нов Център за административно обслужване на български граждани. В новият център българските граждани ще могат да подават заявления за издаване на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС.

12.00 часа Пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните (в градинката пред ВМА) с 1-минутно мълчание ще бъде почетена паметта на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, загинали при спасяването на човешки живот.

Първа изследователска ваканция "Да учим за природата сред природата" за деца на възраст от 7 до 12 г., организирана от Природен парк "Витоша", Националния природонаучен музей при БАН и сдружение за споделено учене "ЕЛА".

В Киноцентър "Бояна"започват практически курсове в департаментите "Кино грим", "Гардероб" и "Грип", организирани от центъра за професионално обучение на кадри за филмовата индустрия "FilmForge" към "Ню Бояна филм студиос" /до 19/. Всички желаещи да започнат работа в киноиндустрията имат възможност да се включат и да усвоят полезни умения от своите ментори - професионалисти с дългогодишен опит в осъществяването на международни филмови проекти.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 26 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 26 април. Избират строител за нови две с...

Прочети още keyboard_arrow_right