Новините в София: Най-важното за деня 14 април 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 14 април 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 14 април.

Жена е пострадала при стрелба в Люлин

От Спешна помощ съобщиха, че жената няма нужда от хоспитализация. ОДраскана е от съчма над веждата. Прегледана е от екипа на Спешна помощ и е оставена на място. В 18.51 ч. е подаден сигналалът към Спешна помощ за стрелбата в Люлин. от МВР казват, че е стреляно с въздушен пистолет. На място се изясняват причините.

Кметът на София: Ще има промяна в таксата за отпадъци - "замърсителят плаща"

Промени в таксата за отпадъци за бизнеса и физически лица ще има в София. В момента се правят разчети, защото за едни местният налог ще стане по-висок, а за други може да намалее. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в интервю пред bTV. "Променяме системата и разчетите се правят въз основа на "замърсителят плаща", сподели столичният кмет. Промяната ще бъде обсъдена с всички групи в СОС, както и с бизнеса.

Стилияна Николова със злато на топка и сребро на обръч на СК в София

Златен и сребърен медал спечели грацията Стилияна Николова на Световната купа в София. Талантливата гимнастичка бе перфектна на съчетанието с топка и с 36.950 т. спечели златото. На обръч Николова остана втора с 34.950. Боряна Калейн, който вчера триумфира със злато в многобоя, днес направи грешки иостана осма въф финалите и на двата уреда.

Камари с боклуци край Костинброд

"Ако някой още не си е изхвърлил покъщнината и боклуците, това е мястото. Новото старо сметище пред къщите ни. Уникална гледка сред природата! Давай народе!", възмущават се хората. "Преди около един час ходих до Царичина и видях тези боклуци. Същото е и в Царичина до черквата, както и в Градец пред конната база. Възмутително", споделят костинбродци в местната група в мрежата. В предизборната кампания за местна власт лъсна, че отпадъците са проблем, както сметосъбирането така и сметоизвозването в община Костинброд. Купищата с боклуци са най-забележими в селищата около Костинброд.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 април. Подпорна стена на "Струма" се ...

Прочети още keyboard_arrow_right