Времето и предстоящите събития на 11 април 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 11 април
Очаква ни ден с краткотрайни превалявания. Сутринта температурите ще са от -1 градус, в обедните часове показателите ще стигнат до 13 градуса. Облачността ще бъде купесто-дъждовна в обедните и следобедните часове, сочи prognozata.bg


Предстоящите събития на 11 април

09.00 часа Депутатите се събират на редовно пленарно заседание в Народното събрание.

09.00 часа Провеждане на Международна конференция „15 години България в НАТО. Алиансът на 70 г. и неговото бъдеще“ в Мултимедийния център на БТА. В събитието ще участват вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, президентът на България (1997г. - 2002г.) Петър Стоянов, президентът на Атлантическия клуб и външен министър на България (2001г. - 2005 г.) Соломон Паси и др.

09.30 часа Започва първата пленарна сесия на Международната конференция по публична администрация: "30 години реформи на публичното управление в Централна и Източна Европа: следващият хоризонт". Място на провеждане- Конферентната зала на Ректората.


09.45 часа Подписване на Споразумение за сътрудничество в областта на опазването на околната среда между министъра на околната среда и водите Нено Димов и Садулла Дураки, министър на околната среда и пространственото планиране на Република Северна Македония. Събитието ще се проведе в сградата на Министерството на околната среда и водите на бул. „Мария Луиза“ 22, зала „Министър“, етаж 2.


10.00 часа Студенти по право от Софийския университет ще дискутират реални съдебни казуси, които могат да приключат с медиация. Проявата е част от "Ден на отворените врати", който ще се проведе в Софийски градски съд.

10.00 часа Поднасяне венци на паметника на Георги Раковски и откриване на плоча „10 години Астероид Раковски“ на строевия плац на Военната академия.С тези прояви започва тържественото честване за 107 години от създаването на военното училище. В зала "Тържествена" продължават официалните събития.

10.30 часа Представяне на листата за изборите за Европейски парламент на Коалиция "ВОЛЯ-Българските Родолюбци". Мястото- новия офис на ПП „Воля“ на шестия етаж на ул. "Раковски 134.

11.00 часа Пресконференция, посветена на премиерата на операта "Дон Жуан" от Моцарт, започва във ВИП залата на Софийската опера и балет.

13.30 часа Петко Ст, Иван Й. и др. застават пред 6-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

13.30 часа Международна публична дискусия „Социалните медии: предимство или вреда за демокрацията?“ ще се проведе в София Хотел Балкан (зала „Средец“). Учатват Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017) и Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската Комисия в България.


13.30 часа Кръгла маса за правата на децата с ауизъм в България ще се проведе в сградата на МТСП, етаж 5, зала 5, ул. „Триадица“ № 2.


14.00 часа Централната избирателна комисия /ЦИК/ провежда първия си редовен брифинг в пресклуба в сградата на Народното събрание (пл. „Княз Александър І“ №1). Участват говорителите на комисията Александър Андреев и Таня Цанева.


15.00 часа Подписване на споразумение за сътрудничество между Клийнтех България, InnoEnergy и кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

17.00 часа Провеждане на информационен ден на тема "Графен и графенови наноструктури - новите материали на високите технологии" по проект PEGASUS (H2020-FET Open). Мястото на събитието е София Тех парк, Лабораторен комплекс, ет.1, зала 3.

17.00 часа Дискусия на тема "България и евроатлантическата перспектива пред Западните Балкани – възможности и предизвикателства" ще се проведе в Бюрото на Европейския парламент (ул. Г. С. Раковски 124).

17.30 часа Брифинг на проф. Ангел Димитров и проф. Драги Георгиев в резиденция „Бояна“. Двамата са съпредседатели на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси, създадена в изпълнение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Северна Македония.


18.00 часа Писателят Христо Стоянов представя най-новата си книга в Мраморното фоайе на Столична библиотека


18.00 часа Провеждане на празнична вечер, посветена на 40-та годишнина от космическия полет на първия български космонавт Георги Иванов. Мястото на събитието- голямата зала на Руския културно-информационен център (РКИЦ) на ул. „Шипка“ № 34 в гр. София.


19.00 часа Кариерна вечер с безплатни практически работилници по програмиране ще се проведе в обучителния център на Телерик Академия в кв. „Младост“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right