Новините в София: Най-важното за деня 10 април 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 април 2019 г.

София спечели приза "Бизнес град на България" (СНИМКИ)

София получи приза за "Бизнес град на България" в класацията на "Дарик" - "Най-добър град за живеене в България 2018". Столицата бе призната за най-доброто място в страната, където може да се развива бизнес и се предоставят най-добрите условия за привличане на чужди инвестиции. Част от икономическите критерии са нови работни места, публични и частни инвестиции, използването на европейски средства, финансовото състояние и др. На официалната церемония присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Задържаха мъж насред Лъвов мост (СНИМКИ)

Млад мъж бе арестуван и оставен на пътното платно на бул. Княгиня Мария Луиза, забеляза репортер на Столица.bg. Все още не ясна причината за показния арест в центъра на София. Възможно е обаче мъжът да е криминално проявен.

Ротвайлери нахапаха три деца в село Железница

Три деца и възрастен мъж са били хапани от две кучета от породата ротвайлер в софийското село Железница. Случката се е разиграла днес следобед, съобщават от пресцентъра на МВР. Малчуганите съответно на 7,9 и 12 години, са били на разходка, придружавани от възрастен мъж, в горната част на селото, когато са нападнати от две кучета, оставени без надзор.

Жена се вози гратис извън трамвай (СНИМКИ) (ВИДЕО)

Опасна гратисчийка бе свалена от трамвай 12 в района на джамията Баня Баши. Жената се е возела извън трамвая върху неговия теглич. За странната случка в центъра на столицата разказаха шокирани граждани. Дамата е била свалена от 12-ката с доста усилия от няколко контрольори, тъй като е отказала да слезе сама.  Това е довело и до леко забавяне в разписанието на трамваите, движещи се в района. От коментари в социалната мрежа става ясно, че въпросното момиче се е возило по същия начин и на трамваите с номера 8 и 3. 

Футболистите от "Джома" станали "Добри момчета" след екшън преди 3 години

Отборът от Аматьорската мини футболна лига "Добри момчета", който се прочу с бой по време на мач е бил наказван за побой през сезон 2016/2017 г., научи Столица.bg.  Тогава аматьорският тим се е подвизавал в турнира като "Джома".  Преди 3 години обаче пострадалият не е имал счупен нос или каквото и да било. Отнесъл е шамарите и се е разминал само със синини. Не се е стигнало до телевизии и медии и с една дума всичко е било потулено. Потърпевш тогава е бил футболист, който е бил и в момента е съдия в долните дивизии на родния футбол. За случилото се през сезон 2016/2017 г. потвърдиха от Аматьорската футболна лига пред Столица.bg.

Частен бизнес в училище: Деца дават по 30 лева за уроци в Банкя

30 лева за частни уроци дават децата от училище в Банкя. Заниманията обаче се провеждат в базата на общинското школо. За всеки частен урок на децата били давани и касови бележки. И в бизнеса е намесен и един от заместник- директорите- Атанас Паскалев. За това сигнализира Васил Николов, цитиран от bgonair.bg. Човекът твърди,че зам.-директорът е регистрирал и сдружение, което работи в сградата на учебното заведение. От училището обаче твърдят,че са направили организация с нестопанска цел, която обаче е за деца със специални образователни потребности. Зам.-директорът Паскалев смята,че не е в никакъв конфликт на интереси и занимания с децата са правени, но само и единствено в извънучебно време. Нямало никаква търговска дейност, а само социална услуга.

Младежи, борещи зависимости, изчистиха сметищата около село Клисура (СНИМКИ)

Деретата и незаконните сметища в района на село Клисура, едно от прекрасните кътчета в район "Банкя", бяха почистени от младежите от терапевтична общност "Билани". Питомците на Рехабилитационния център за хора със зависимости поеха отговорност да махнат отпадъците от местата, където се разхождат. 

Кметът на "Слатина" Наталия Стоянова:Проверяваме кога е строена терасата на Пламен Георгиев

Проверява се кога са построени нещата върху терасата на Пламен Георгиев.На място се взимат и размери. Това съобщи кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова, цитирана от Нова телевизия. Ще бъдат анализирани и документите, които са при проверяващите за спорния имот и тези, дадени от собственика. Екипът от район "Слатина" ще направи заснемане на целия терен и след това ще се сравнява с документите в кметството.

Започна засаждането на дръвчета в „Младост 3“ (СНИМКИ)

Започна засаждането на нови дръвчета в пространствата между блоковете 335, 358 и 354 в ж.к. „Младост 3“. Инициативата идва от силното желание за по-зелена и приятна среда живот. В акцията днес се включи фирма „Екстрапак“ ООД. Тя дари на район „Младост“ 12 нови дръвчета. Те са от видовете сребрист смърч, дрян, рустифина и японски клен, като бяха засадени по 3 броя. Стойността на дарението е в размер на 618 лв. с ДДС.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right