Времето и предстоящите събития на 16 май 2019 г. в София

Парк Геомилев в София

Снимка: Столица.bg

Времето и предстоящите събития на 16 май  2019 г. в София

Тази сутрин времето в София е облачно и хладно. Следобед се очакват валежи и грамотевични бури. Минималната температура е 9 градуса, а максималната се очаквава да достигне до 16 градуса, сочи prognozata.bg

Предстоящи събития за 16 май

09.00 часа Ще започне заседанието на Народното събрание. 

09.00 часа В Министерски съвет зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков ще проведе среща с премиера Бойко Борисов за въвеждането на тол системата. 

09.00 часа В ИНТЕРПРЕД-СТЦ София ще се проведе форумът Business & Finance 4.0, организиран от сп. Enterprise и MoitePari.bg.

10.00 часа. В сградата на НАГ главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков ще представи своя отчет за управление на системата и процеса на градско планиране и развитие по повод 3 години от встъпването му в длъжност.

10.00 часа Във фоайето на Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (бул. „Джеймс Баучер“ 5, Централна сграда А) ще се проведе Ден на кариерата. Събитието се организира за четвърта поредна година от Кариерния център на Физическия факултет. 

10.00 часа Улицата пред родния дом на визионера и филантроп Дими Паница ще бъде именувана на негово име. Улицата е разположена между площад „Народно събрание“ и бул. „Васил Левски“, успоредна на бул. „Цар Освободител“. На именуването ще присъства кметът на София Йорданка Фандъкова. 

10.00 часа В Унгарския културен институт ще се проведе научна конференция „100 години Александър Геров“.

10.30 часа В УМБАЛ „Александровска“ ще се проведе пресконференция на тема: „Стоп на астмата“.

11.30 часа В Националната галерия „Квадрат 500“ ще бъде отбелязана 140-годишнината на „Български пощи“ ЕАД. Събитието включва валидиране на юбилейна пощенска марка, награждаване на служители на дружеството и празничен коктейл. 

11.00 часа В пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод предстоящата мащабна национална здравна кампания, свързана със Световния ден на хипертонията. 

13.30 часа В Представителството на ЕК ще се проведе международна конференция, посветена на Източното партньорство.

14.00 часа В катедра „Радиокомуникации и видеотехнологии“ на Факултета по телекомуникации при Техническия университет се организира честване на 65 години от първото телевизионно предаване в България и Балканския полуостров, както и 60 години от създаването на Българската национална телевизия. 

14.00 часа В зала „Пресцентър“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройство министър Петя Аврамова и министърът за европейска интеграция на Република Сърбия Ядранка Йоксимович ще връчат договори, сключени по Втората покана за подаване на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg - ИПП България – Сърбия 2014-2020 г. 

14.00 часа Президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков“2 председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков. Разговорът е част от поредица срещи, които държавният глава инициира във връзка с критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор. 

17.00 чaса В зала 1 на Централния военен клуб ще се състои на тържественото отбелязване на 20-годишнината от създаването на Европейския институт. Събитието ще бъде открито от министър-председателя Бойко Борисов, ръководителя на Представителството на ЕК в България Огнян Златев и основателите на Европейския институт- Николай Младенов и г-н Станислав Даскалов.

18.00 часа В Криптата на храм-паметник „Св. Александър Невски” публиката ще може да види за първи път около 60 непоказвани произведения на църковното изкуство от периода ХVІ-ХІХ век. Те са обединени в тематични групи, които илюстрират в хронологичен ред евнгелските събития и празниците от Възкресението на Лазар до Свети Дух. 

18.00 часа В Мраморното фоайе на Столична библиотека ще се проведе творческа вечер „Яна Язова – енигма, фатализъм, реалност”.

19.00 часа Джеймс Джъд в България в Зала "България" / Bulgaria Hall

20.00 часа Най-доброто от АНДРЮ ЛОЙД УЕБЪР започва в НДК

Още интересни събития от днешния ден- ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right