Времето и предстоящите събития на 25 ноември 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 25 ноември 
Денят ще бъде облачен, след обяд не са изключени превалявания. Вятърът ще бъде предимно от изток. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса. 
 
Предстоящи събития за 25 ноември 
 
8.50 часа Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи света Божествена литургия в академичния параклис „Св. Климент Охридски” в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. С нея ще започне празничната програма за отбелязване на патронния празник на университета. След службата литийно шествие ще се отправи към паметника на свети Климент Охридски. В 11.00 часа Академичният съвет на Софийския университет начело с ректора проф. Анастас Герджиков ще поднесе венец пред паметника на св. Климент Охридски. Академичното тържество по повод празника ще се проведе в Аулата на Софийския университет и ще започне в 11.15 часа.
 
9.00 часа Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп ще отслужи Архиерейска света Литургия в храм „Св. Климент Охридски“ в жк. „Люлин“. 
 
10.00 часа Церемония по засаждането на лале „Сердика“, по повод на 110-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Нидерландия, ще се проведе в Градина „Св. Климент Охридски“ между Народно събрание и СУ „Св. Климент Охридски“. В събитието ще участват министърът на външните работи Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Нидерландия в България Беа тен Тъшър.
 
10.00 часа Тематична приемна в институцията за граждани и представители на неправителствени организации по повод Международния ден на ООН за борба с насилието над жени и момичета, ще се проведе в институцията на омбудсмана на ул. „Георг Вашингтон“ 22. 
 
10.30 часа Делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина ще бъде гледано от 20-и състав на Софийски градски съд. 
 
10.30 часа Кирил Ананиев-министър на здравеопазването, ще посети Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ във връзка със стартирането на обученията на персонала от центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделения по проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС).
 
10.30 часа Официална пресконференция на Българска национална телевизия, на която ще бъде представен българския проект за Евровизия 2020, ще се проведе на ул. „Мизия“ 23 в жк. „Яворов“ . По време на събитието за първи път ще се обяви представителят на страната ни в Ротердам през май 2020 година.
 
11.00 часа Среща с посланика на Испания у нас Н. Пр. Алехандро Поланко, ще се проведе в Клуб "Журналист" на Съюза на българските журналисти на ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 1. Тема на срещата е обстановката в Испания след извънредните избори в страната, състояли се на 10 ноември т. г., както и културната програма на испанското посолство в България.
 
11.00 часа Пресконференция по повод започваща кампания срещу насилието над жени ще се проведе в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“. 
 
11.00 часа Изложби на Педро Галилея (колекция съвременна испанска графика), Ратеб Шабан (колекция графика от Близкия изток, включваща произведения на проф. Шабан и избрани творби на негови възпитаници), както и самостоятелната изложба на проф. Едвин Драгичевич, ще бъдат представени в галерия „Сан Стефано“ на ул. „Сан Стефано” 22. Изложбите стартират с лекции и беседи с участието на всеки от гостите. Инициативата е в рамките на Осмото международно триенале на графиката, което събира над 300 участници от 36 страни.
 
11.00 часа Пресконференция, на която ще бъдат представени акцентите от тазгодишното издание на Новогодишен музикален фестивал, ще се състои в Литературен клуб „Перото“. 
 
14.00 часа  Държавният глава Румен Радев ще се срещне със студентите и учениците, които ще получат еднократна стипендия от инициативата „Подкрепи една мечта“ за 2019 г, в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. 
 
14.00 часа Семинар на тема „Какво трябва да знаем за рака на белите дробове?“, ще се проведе в „Кино Култура“ на ул. „Сан Стефанов“ 22. 
 
17.00 часа Официално откриване на Осмото международно триенале на графиката, което събира над 300 участници от 36 страни, ще се състои в Изложбена галерия на СБХ, „Шипка” 6. 
 
18.00 часа Книгата „Посланията на оброчищата“ на Зденка Тодорова по повод 100-годишнината от подписването на злощастният Ньойски договор, ще бъде представена в зала 1 на Централния военен клуб. 
 
18.00 часа Изложба на преподаватели и студенти в НХА  ще бъде открита в галерия „Академия“ на ул. „Шипка“ 1. 
 
18.30 часа Книга със стихотворения на Иван Радоев ще бъде представена в Литературен клуб „Перото“. 
 
18.30 часа Прожекция на филма „Г-жа Лаури и син“ на режисьора Ейдриън Ноубъл, ще се състои в кино „Люмиер Лидл“. 
 
19.00 часа Самостоятелната изложба на Камен Старчев в рамките на Осмото международно триенале на графиката, ще бъде открита в галерия „КООП“ на бул. „Янко Сакъзов” 17. 
 
19.00 часа Спектакълът „Аз, Сизиф“ под режисурата и драматургията на Веселка Кунчева и сценографията на Мариета Голомехова, ще бъде представен в театър „Азарян“. 
 
20.00 часа Концерт-спектакълът „Между два свята“ ще се състои в зала 1 на НДК.  Виртуозите Марио Хосен (цигулка) и Адриан Йотикер (пиано) ще представят творчеството на Николо Паганини и Фредерик Шопен.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 май. Одобрен е служебен проект за разд...

Прочети още keyboard_arrow_right