Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 април.

По тялото на 45-годишния мъж в Западен парк има следи от насилие

Аутопсията ще днесе яснота за случилото се с тялото 45-годишен мъж, намерено днес в столичния Западен парк. От мястото са иззети улики и материали, с които криминалистите да наредят пъзела по случая, коментира пред Столица.bg криминалист.

Мъж напръска с лютив спрей четирима в супермаркет в София

Пострадалите са мъж на 35 години, жени на 47 и 50 години, които са вдигнали високо кръвно, и втори мъж, който се е оказал с контузна рана на главата – все още не е установено откъде.

Над 4 млн. лв. са спестили софиянци, които са платили местните си данъци за 2024 г.

В бюджета на София от началото на годината до момента са постъпили общо 204, 9 млн. лв. от местни данъци и такси, от които над 162, 8 млн. лв. са налози, дължими за настоящата 2024 г. Останалите внесени средства са за данъци и такси за минали години, върху които е начислена и лихва. Общо платените до момента лихви за забавени плащания са над 6,5 млн. лв.

Има втори задържан за стрелбата в столичния "Люлин"

Втори мъж е бил задържан за стрелбата в столичния "Люлин, при която снощи беше ранена 35-годишна жена, съобщава btv. Сигналът за инцидента е постъпил в 18:51 часа. Веднага е изпратена линейка към адреса. Полицията е установила, че изстрелът е произведен от апартамент, който е собственост на единият от задържаните, с въздушно оръжие. Тепърва ще се установява кой от двамата, присъствали в апартамента, е стрелял. Представената версия пред органите на реда е, че стрелбата е била по гарги. Вместо птици обаче сачмата удря жена в близко заведение. За щастие, тя се разминава само с драскотини.

Заради строителни работи по бул. „Патриарх Евтимий“ ограничават движението в центъра на София

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи по бул. „Патриарх Евтимий“ в София се налага въвеждането на временна организация за движение в центъра на града, съобщават от Столична община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства.

Възрастна жена изхвърли през балкона 35 000 лева и 3 400 евро в столичния кв. Бъкстон

19-годишен е привлечен към наказателна отговорност за телефонна измама, при която е причинена имотна вреда на възрастна жена, съобщават от прокуратурата. Според данните по делото на 12.04.24 г. в ж.к. „Бъкстон“ в София неизвестно лице се обадило на възрастната жена по телефона и ѝ казало, че неин близък е в болница и тя трябва да му даде пари. Жената изхвърлила през терасата на апартамента си торбичка с 35 000 лева и 3 400 евро. Обвиняемият като помагач е прибрал парите. С цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, той е причинил имотна вреда на възрастната жена.

Отвори врати първата детска градина в кв. “Малинова долина“

За първото генерално класиране на 10 май в Информационната система са обявени 40 свободни места за две яслени групи и 190 свободни места за първа, втора и трета градински групи. Предстои да се избере име на детската градина и предложения могат да дават всички родители чрез районния кмет на “Студентски”.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 150 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 29 април 2024 г....

Времето на 29 април 2024 г.: В понеделник в столицата ще е слънчево, съобщават от НИМХ. След обяд ще се развие купеста ...

Прочети още keyboard_arrow_right