Времето и предстоящите събития на 27 октомври 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Времето на 27 октомври 2023 г.:

В София днес облачността ще е разкъсана и предимно висока. Вятърът ще е до умерен, временно силен, с пориви от юг-югозапад. През нощта срещу събота на места ще има слаби валежи от дъжд. Дневните температури отново ще се повишат и максималните ще са около 24°. Атмосферното налягане още ще се понижи и ще е значително по-ниско от средното за месеца.
Над планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по високите части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

Предстоящи събития:

10:00 часа В Националната художествена академия, с изложбата "Ретроспекция" на д-р Анастасия Андреева ще бъде представен стъклен калейдоскоп, изработен в сътрудничество с Лаборатория за високотемпературни оксидни материали на Института по обща и неорганична химия към Българската академия на науките.

11:00 часа От кръстовището на ул.“Кукуш“ и ул.“Й. Щросмайер“ ще започне проверката на кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя ще провери реконструкцията на ул.“Кукуш“ в район Илинден, където се изпълнява цялостно обновяване на пътното платно, подземна инфраструктура, ново ЛЕД осветление и нови тротоари.

11:00 часа В сградата на МВР ще се състои брифинг за предприетите мерки и действия за обезпечаване на обществения ред, сигурността и избирателните права на гражданите при подготовката и провеждането на местните избори.

13.00 часа Кандидатът за кмет на София Ваня Григорова, председателят на БСП – София Иван Таков, кандидатът за кмет на район „Искър“ Борис Цветков и кандидати за общински съветници ще се срещнат с граждани до езерото в ж. к. „Дружба – 1“.

13:00 часа Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изпълнението на многоетажен паркинг за 310 автомобила в район „Надежда“ на ул. „Кирил Дрангов“ 69.

17:30 часа В градинката на НДК откъм бул. “Патриарх Евтимий” ще се проведе официалното закриване на кампанията на ПП-ДБ (Спаси София) за местните избори. В събитието ще участват кандидатът за кмет Васил Терзиев, лидерът на листата за общинския съвет Борис Бонев, кандидати за районни кметове, кандидати за общински съветници и лидери на партиите в местната коалиция.

18.00 часа ГЕРБ-София и кандидатът за кмет за София Антон Хекимян ще закрият официално предизборната кампания в зала 6 на НДК.
На закриването на кампанията ще присъстват и кандидатите за районни кметове и общински съветници от партията.

18:00 часа В Столична библиотека кипърският писател Андонис Георгиу ще представи книгата си "Дъхът на ближните".

19:30 часа В залата на Централния военен клуб цигуларката Мила Георгиева и пианистът Георги Черкин закриват 23-тия "Европейски музикален фестивал" с бисери на цигулковата музика. Техният рецитал с произведения от Вивалди, Сарасате, Паганини, Рахманинов, Франк, Дебюси и Равел

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right