Магистрати от Софийска окръжна прокуратура с лекция пред ученици

Магистрати от Софийска окръжна прокуратура с лекция пред ученици

Снимка: Софийска окръжна прокуратура

Прокурорите от Софийска окръжна прокуратура Нина Панчева и Йова Петрова изнесоха открит урок пред учениците от 10 клас на общообразователно училище„Васил Левски“ в Елин Пелин.

Магистратите споделиха важни за подрастващите теми: превенция срещу употреба на наркотични вещества, престъпления, извършвани от наркозависими, защита на правата пред съдебните институции и достъп до правосъдието. На учениците бяха разяснени видовете съдебни услуги. Беше отделено внимание и на детското правосъдие, как да се предпазят, за да не станат жертви на престъпление.

Децата получиха издания на Конституцията на Република България и комплекти информационни материали, предоставени по образователната програма на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието. На училището бяха подарени книги с историческа и художествена тематика.

Лекцията, изнесена пред учениците, е в рамките на образователната програма на ВСС „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Тя се реализира по споразумение за сътрудничество съвместно с МОН.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София област: Доброволци регулират и обезопасяват кръстовище...

Доброволци регулират и обезопасяват кръстовище в София област. Опасното кръстовище е вход и изход на Горна Малина, ...

Прочети още keyboard_arrow_right