12 846 глобени нередовни пътници в София от началото на годината

12 846 глобени нередовни пътници в София от началото на годината

Снимка: Фейсбук

12 846 наказателни постановления, всяко от които в 3 екземпляра! Толкова са глобите за нередовни пътници, които зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов е разписал собственоръчно от началото на тази година.

„Като зам.-кмет по направление "Транспорт и градска мобилност" са ми вменени функциите на наказващ орган по актове, съставени от Центъра за градска мобилност за нарушения при пътуване в обществения градски транспорт.“, посочва Барбалов.

Той отбелязва, че немалка част от нередовните пътници не са жители на София, а на други населени места.

„Всеки от подписаните от мен документи се сортира и изпраща до общината, в която нарушителят е адресно регистриран. Съответната администрация трябва да му връчи наказателното постановление, след което той би трябвало да плати наложената му глоба“, уточнява зам.-кметът.

Барбалов допълва, че заради тази тежка процедура, времето от извършването на нарушението до връчването на акта се проточва извънредно много.

Според него е необходима законодателна промяна за изготвянето и пътя на този вид документи.

„Трябва да се регламентира електронното връчване на наказателните постановления, така че нарушителите да получават санкциите скоро след провинението си“, казва още зам.-кметът.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Такситата в София излизат на безсрочен протест: Кметът излъга, че......

Таксиметровите шофьори започват безсрочен протест в София. Той се организира от Националния таксиметров синдикат, съобща...

Прочети още keyboard_arrow_right