Анонимен дари 1 млн. лева на Софийския университет

-

Снимка: Стопански факултет, СУ "Климент Охридски"

Дарител, пожелал анонимност, направи дарение в размер на 1 000 000 лв. за стипендии за месечна издръжка на студенти от Стопанския факултет и ученици през следващите 10 години, съобщават от Софийкия университет.

Средствата са предоставени в края на 2023 г. на Сдружението на завършилите Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" (FEBA Alumni Club).

От университета съобщават и как ще бъдат разпределени средствата от това най- голямо единично дарение в историята на учебното заведение:

- До 15 стипендии на студенти от Стопански факултет на Софийския университет, които са със статут на социално слаби и/или са изгубили единия или двамата си родители (Стипендиантска програма „Равен старт“). Минималният среден необходим успех от предходния семестър трябва да бъде над 5.00.

- До 6 стипендии за студенти с минимален успех от предходния семестър над 5.50 (Стипендиантска програма „Високи академични постижения“)

- 10 стипендии за ученици на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ („Стипендии СМГ“)

- До 5 стипендии за ученици от училища, с които Стопанският факултет на СУ и FEBA Alumni Club имат партньорски отношения („Стипендии ученици“)

FEBA Alumni Club е първото юридическо лице с нестопанска цел, учредено от възпитаници на държавно висше училище в България. Създадено е през 2004 г. До момента е получавало многобройни дарения за студентски и кандидатстудентски стипендии, литература, техника, оборудване и подобрение на учебната база на Стопанския факултет. 

FEBA Alumni Club благодари на дарителя за гласуваното доверие и се ангажира да следва стриктно волята му.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Задържан е мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит...

Мъжът, който оскверни гроба на патриарх Неофит, е задържан, съобщиха от СДВР. Той е на 37 години и няма документи, води ...

Прочети още keyboard_arrow_right