Пътни знаци са скрити в короните на дървета край училища и градини в София

Пътни знаци са скрити в короните на дървета край училища и градини в София

Снимка: Кадър БНТ

Част от пътните знаците, разположени в близост до детски градини и училища в София, са скрити от клони на дървета или от други знаци и не са видими за шофьорите и пешеходците, съобщава БНТ.

Едно от местата, на които знаците са между клоните на дърво, е до 80 Детска градина в кв. „Хиподрума“. Там водачите не могат да видят два знака – А19 – “Деца” и А13 „Изкуствени неравности по платното за движение“.

Подобен е проблемът и край 38. ОУ „Васил Априлов“ на ул. „Шипка“. На ул. „Цар Симеон“ – на гърба на 18 СУ „Уилям Гладстон“, са поставени три знака, които буквално са в короната на дърво.

"Правим проверки целогодишно, не само за дървета, които закриват пътни знаци, но и за състоянието на растителността в детските градини и училищата. Само за това лято – от началото август до днес, сме обработили над 60 детски и учебни заведения. Окастрили сме много дървета.", заяви Димитър Данчев, директор на Дирекция "Зелена система" към Столична община.

Още в средата на лятото от Дирекция "Управление и анализ на трафика" напомнят да директорите на училищата и на районните кметове да подават сигнали, ако има знаци, които са в лошо състояние или не се виждат заради растителност.  

"Правим обходи - местим знаци и възстановяваме елементи", допълни инж. Димитър Петров, директор на Дирекция "Управление и анализ на трафика".

Той уточни, че заради вандализъм над 4000 знака се сменят ежегодно на територията на Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Специален бутон ще помага на трудноподвижните клиенти на Софийска......

Всички центрове за обслужване на клиенти на „Софийска вода“ вече са снабдени с бутон за хора в неравностойно...

Прочети още keyboard_arrow_right