Учител по физическо от София изпрати 23 страници домашна на петокласници

Учител по физическо от София изпрати 23 страници домашна на петокласници

Снимка: FIVB

Материалите са свалени от сайта на Българска федерация по волейбол

С 23 страници домашна по физическо се "уредиха" ученици от софийско училище. "Зарадва ги" учителят им по физическо преди два дни. И да не си помисли някой, че децата ще трябва да изпълняват упражнения или някаква физическа активност. Не, те получиха 23 страници суха, суха, досадна теория.

Не е ясно защо, как и какво е имал предвид учителят по физическо, но със сигурност целта е била да отчете служебна активност.

Петокласниците (името на учителя и училището се пазят в редакцията) получиха 10 страници - Характеристика на играта, става въпрос за волейбол, и още 13 страници - Съдиите, техните отговорности и официални жестове.

Всичко това е свалено от сайта на Българска федерация по волейбол - преведен вариант на Международната федерация по волейбол (FIVB), с които се кандидатства за взимане на съдийска категория. Учителят дори не си е направил усилието да преработи текста, за да го направи достъпен и разбираем за петокласниците.

Едновременно с това учителят по физическо изпратил клипче със зумба и едно две упражнения. Ако петокласниците научат домашната си от 23 страници, то със сигурност ще могат да получат правото да съдийстват най-малко в Суперелигата по волейбол у нас. 

Очевидно, че в новите графици за дистанционно обучение учителите по физическо са аут, въпреки че тяхното участие е най-важно, най-препоръчително и най-подходящо при застояването пред компютрите.

"Вероятно тези 23 страници са за по-дълъг период от време - за седмица или две. Изненадвам се, че това е за петокласници. Да, в пети клас започват с начално обучение по волейбол, но чак пък толкова", коментира пред Столица.bg експерт по физическо от областен инспекторат на МОН.

По време на дистанционното обучение се оказва, че много от директорите избутват физическото в ъгъла или направо го пропускат. На места в страната учители по физическо работели само два дни седмично. Има голяма вероятност и директори на столични училища да наблягат само на другите предмети.

Толкова ли е трудно на учител по физическо да направи елементарен комплекс от упражнения, които могат да се изпълняват вкъщи, с преодоляване на собственото тегло, с бутилки минерална вода или елементарните - клякания, коремни преси, лицеви опори, подскоци и упражнения за гъвкавост?

В дните, когато децата са по 6 - 7 часа пред компютрите, не е ли задължително на всеки два часа да имат поне минимална физическа активност по 10 - 15 минути? А не е ли най-важно в тези трудни за всички дни да се съхрани психиката и здравето на децата вместо да изкукват заради някаква си шестица?

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (37%, 31 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (17%, 14 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (27%, 23 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (17%, 14 Гласове)
 • Нямам дете/деца (2%, 2 Гласове)
Общо гласували: 84 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

14-дневна карантина за пристигащите от Република Северна Македони......

Министърът на здравеопазването издаде Заповед № РД-01-314/04.06.2020 г., с която въвежда 14-дневна задължителна карантин...

Прочети още keyboard_arrow_right