В общинския център Красно село отбелязват Международния ден за безопасен интернет

-

Снимка: ПИЦ по ПН - София

По повод Международния ден за безопасен интернет Столичният превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите организира информационно-дискусионна среща на тема „Кой стои срещу мен в мрежата?”, съобщават от центъра.

Дискусията ще бъде представена от експертите към отдел Киберпрестъпност ГДБОП. Събитието ще се състои на 14 февруари 2024 г. в Дом на културата Красно село, зала 3, от 14:30 до 16:00 часа.

Програмата включва разнообразни активности, които да развият критичното мислене и уменията за предпазване от онлайн заплахи, като същевременно насърчават позитивното и отговорно поведение в цифровото пространство. Всеки участник ще научи какво точно може да направи, ако непознат го притеснява в интернет или има подозрения, че не е този, за когото се представя, както и в случай, че е жертва на онлайн тормоз от „приятел”. Инициативата е насочена към доброволците на Превантивно-информационния център и училищни специалисти.

„Нашите доброволци са гимназисти от над 20 столични училища, които целогодишно участват в надграждащи тренинги и разнообразни инициативи за утвърждаване на здравословния начин на живот по метода „връстници обучават връстници”. Част са от Националната програма за универсална превенция на употребата на психоактивни вещества. Чрез дейностите заложени в нея те тренират социални умения за общуване, умения за самооценка, за отстояване на личните позиции, формулиране на лични цели и т.н. В този смисъл разбирането на причините и последиците от рисковото поведение биха помогнали на юношите да избегнат много от заплахите, които съществуват както в офлайн пространството, така и в интернет”, коментира д-р Цветелина Петкова, директор на общинския център.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Само за 24 часа: 23 бебета са проплакали в столичния „Майчин дом“...

Само за 24 часа в столичния „Майчин дом“ са се родили 23 бебета. Своеобразният рекорд е поставен в първия де...

Прочети още keyboard_arrow_right