Тема: събитие

comment 0
visibility 489
забранено паркирането

Събитие променя организация на движението в столицата

Заради събитие на 28 февруари ще се наложат някои промени в организацията на движение в столицата, съобщават от Пресцентъра на Столична община.  От 09.00 до 13.00 часа на 28.02.2020г. се забранява престоят и паркирането на автомобили на ул.„Шипка” между ул. „Св. Климент Охридски” и ул. „Сан Стефано”, с изключение на автомобилите на участниците в събитието.

comment 0
visibility 436
забранено паркирането

Събитие на Руското посолство налага промени в движението в София

Заради събитие на посолството на Руската федерация в София се налага временна промяна в организацията на движението, съобщават от пресцентъра на Столична община.  От 12.00 до 21.00 часа на 20 февруари 2020 г. ще бъде забранен престоят и паркирането на автомобили, с изключение на колите на гостите на събитието, по ул. “Никола Мирчев” между бул. “Драган Цанков” и ул. “Ф. Ж. Кюри”. От 18.00 до 21.00 часа на 20 февруари 2020 г. ще бъде забранено влизането на автомобили в двете посоки по ул. “Никола Мирчев” между бул. “Драган Цанков” и ул. “Ф. Ж. Кюри” с изключение на колите на гостите на приема, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.

comment 0
visibility 407
събитие

Вдигат колите по ул. "Константин Щъркелов" заради събитие на посолството на Куба

Събитие на посолството на Куба променя днес трафика в част от София, съобщават от Столична община. От 15:00 часа днес до приключване на дипломатическото събитие се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение MПС на гостите на събитието, съответно:   - на ул. “Константин Щъркелов“ между ул. “Латинка“ и ул. “Академик М. Попов“; - ул. “Акад. М .Попов“ между ул. “Хосе Мартин“ и ул. “Н. Островски“.  

Реклама
comment 0
visibility 350
паркиране

Без коли по ул. "Оборище" заради събитие на посолството на Финландия

  Събитие на посолството на Финландия ще промени временно днес трафика по столичната улица "Оборище", съобщават от Столична община. Проявата ще бъде в галерия „Оборище 5“.    Заради това от 15:30 часа до приключване на събитието днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Оборище” между ул. „Кракра” и бул. „Васил Левски“.    

comment 0
visibility 405
ул. Оборище

Забраняват паркирането на ул. Оборище

Провеждането на събитие, организирано от посолството на Финландия в галерия „Оборище 5“, ще наложи промяна на организацията на движение в района на 10 декември, съобщава Пресцентъра на Столична община. От 15.30 часа до приключване на събитието  се забраняват престоят и паркирането на автомобили на ул. „Оборище” между ул. „Кракра” и бул. „Васил Левски“.

comment 0
visibility 397
без коли

Събитие в Турското посолство разчиства от коли ул. "Княз Борис I"

Събитие в посолството на Република Турция променя днес трафика по бул. "Мария Луиза" и още няколко улица в централната част на града. Измененията влизат в сила от 12 часа и ще траят до приключване на мероприятието, съобщават от Столична община.    Ето и какво се променя:    Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства по западното локално платно на бул. „Кн. Мария Луиза” между ул. „Струга” и ул. „Клокотница” и по ул. „Клокотница” между бул. „Кн. Мария Луиза” и ул. „Кн. Борис І”.          

comment 0
visibility 1671
Влак

До инициативата ''Класика в парка'' ще се стига и с влак

Специален влак ще бъде пуснат от БДЖ на 29 юни за инициативата ''Класика в парка''. Той ще тръгне тази събота в 19:30 часа от Централна гара София и ще превози участниците в културната инициативата. Събитието ще се състои на 29 и 30 юни на специална сцена в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”. Негови организатори са от учебното заведение заедно със синдикален дом на културата на транспортните работници в България и Опера „Нова”. Спектакъла ще бъде ръководен от диригента Иван Ангелов. Като солисти в операта "Травиата" от Верди на 29 юни от 21:00 ч. публиката ще види и младият сопран от Гърция Зеня Ардженти, тенора Валерий Георгиев и баритона Иван Кабамитов. От продадените билети ще бъдат заделени средства за изграждането на храм в двора на Висшето транспортно училище.

comment 0
visibility 2106
Езерето Дружба

„Хоро край езерото“ ще се проведе в „Дружба 1“

За трета поредна година в София ще се проведе инициативата „Хоро край езерото“. Събитието ще бъде открито утре 23 юни в парк „Езерото“ в ж.к. „Дружба-1“. Ако душата ви потрепва от ръченици, македонски или шопски напеви- то се хванете на хорото. Ще има много усмивки, споделени емоции, снимки за спомен и прекрасно настроение. Промяна в датата или мястото на събитието ще има само ако метеорологичните условия са лоши.

comment 0
visibility 538
паркиране

Събитие на Кралство Швеция променя движението по "Гурко"

Събитие на Кралство Швеция в столичния Гранд Хотел София ще промени движението на автомобили в центъра на града, съобщават от Столична община. От 16 часа днес до 20 часа престоят и паркирането са забранени на югозападната част на ул. „Ген. Гурко” между ул. „Дякон Игнатий” и ул. „Кн. Александър І”, от страната на хотела. Забраната не важи само за автомобилите на хора, поканени на мероприятието.    

comment 0
visibility 1024
Mish Mash Fest

В София ще се състои най-голямото издание на Mish Mash Fest

В столицата ще се състои най-голямото издание на Mish Mash Fest. Събитието ще събере на едно място най-талантливите независими български творци и дизайнери. Началото ще бъде дадено в градинката зад Националната библиотека на 8 и 9 юни от 10:00 до 20:00 часа. Над 60 български творци ще представят неповторимите си бижута, дрехи, обувки, козметика, сувенири и др. На феста ще видим уникална културна програма, работилници за най-малките, литературни беседи, ателиета, стендъп и още много изненади. За настроението ще се грижат Ража и Илиана от нашумялата инди банда Dead Man's Hat, заедно с DJ set на Десислава Андонова, DJ Desy. В неделя гостите ще бъдат скъсани от смях от комедиантката Nadia Bright, а след нея сцената ще завладеят Ния, победителката от последното издание на Гласът на България, и китаристът Александър Георгиев – Алекс. Организаторите на събитието Момичетата от града и Столична община очакват над 10 000 гости. Освен на голямата шопинг зона, посетителите ще могат да насладят и на зеленината на градината, в специален кът със страхотна музика, вкусна храна и разхлаждащи летни питиета и коктейли. Фестът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. И се организира под известната вече марка Mish Mash Fest.

comment 0
visibility 574
Aces Bulgaria

Спортувай #БезОправдания ще ни раздвижи в Южния парк

Тази събота 8 юни в Южния парк ще се проведе спортното събитие ''Спортувай #БезОправдания'' с участието на Павел Колев и Ицака. Всеки дошъл ще може да участват в различни спортове, като баскетбол, футбол и да танцува  зумба и дансело. Организаторите са подготвили и енергична и забавна тренировка по зумба с инструктора Мая Гиндева, която ще ви раздвижи . Музиката ще бъде осигурена от Маги от Dancelo, като всички ще могат да участват в забавно кардио. За най-активните ще има и специални награди. Събитието ще започне в 10:30 в Южен парк, на английската поляна (откъм булевард Витоша).  Спортувай #БезОправдания се организира от Aces Bulgaria с подкрепата на Център за градска мобилност.

comment 0
visibility 1309
Изложба 140 години МВР

Изложба „140 години МВР ще се проведе в София

Изложба посветена на „140 години МВР и 25 години Международна полицейска асоциация – Секция България“ ще бъде представена на 10 юни. Събитието ще се състои в сградата на ул. „Лавеле“ №30. На него ще бъдат изложени униформи, снимков материал, хладни и огнестрелни оръжия, вещи, наградна система и плакети, свързани с историята на Министерството на вътрешните работи и Международната полицейска асоциация. При откриването на експозицията ще бъдат валидирани пощенски филателни издания.

comment 0
visibility 503
ул. Ген. Гурко

Събитие в посолство на Кралство Швеция променя движението по ул. „Ген. Гурко"

Временна организация на движението ще бъде въведена в центъра на столицата. Причината е провеждането на събитие в посолство на Кралство Швеция. От 16.00 до 20.00 часа на 13.06.2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на гостите поканени на приема в югозападната част на ул. „Ген. Гурко" между ул. „Дякон Игнатий" и ул. „Кн. Александър І", от страната на хотела. Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури постове за контрол и регулиране на движението.

comment 0
visibility 2421
Поход за Семейството

За втора година в София ще се проведе "Поход за семейството"

За втора поредна година в столицата и още няколко града ще се проведе "Поход за семейството". Хиляди граждани ще излязат на 8 юни от 17:30 за да празнуват брака между мъж и жена и традиционните семейни ценности. Всеки от участващите градове ще има своя различна програма, съобщават организаторите. Очаква се събитието да създаде много емоции и настроение. На шествието ще видим семейства с деца облечени с цветни тениски, сини и розови балони, много български знамена, музикални и вокални изпълнения и хора. Присъстващите ще чуят и химна на България. Освен със забавна програма, участниците ще изразят със специална декларация и своята гражданска позиция по различни обществени въпроси. В столицата шествието ще стартира от пл.„Независимост“. На събитието са добре дошли всички софиянци, гости на града и техните семейства.

comment 0
visibility 593
среща на главни архитекти

"Разговори за града" в София продължава с „Архитектурен модернизъм“

НАГ организира третото от поредицата събития “Разговори за града” - „Архитектурен модернизъм“. То ще състои утре от 18 часа в Централен военен клуб. Участие в него ще вземат арх. Лоренцо Дели Еспости от Милано, Италия, съавтор и редактор на редица книги свързани с архитектурния модернизъм, арх. Амнон Бар Ор от Тел Авив, Израел, експерт в опазването и възстановяването на исторически сгради, Васил Макаринов и Теодор Караколев, които са се посветили в изследването и популяризирането на българския архитектурен модернизъм. Те пристигат в столицата по покана на Главния архитект на Столична община – арх. Здравко Здравков. По време на срещата ще бъдат дискутирани теми в областта на опазването, възстановяването и планирането на сгради от архитектурният модернизъм от 20-те, 30-те и 40-те години на миналия век. Това е третата среща от поредицата организирана от "Архитектура и градоустройство"към Столична община подкрепена от Асоциацията на архитектите в България.  Първата се състоя на 1 октомври 2018-та с тема София- Москва в нея участва гл. арх. на Москва Сергей Кузнецов, който сподели опита си от преобразяването на знакови пространства в руската столица. Втората среща бе проведена в края на месец октомври името "Трансформация", като специално участие взеха архитекти и инженери свързани с градоустройството на столицата и промяната на големи пространства каквито са площад "Св. Неделя", "Граф Игнатиев", "Александър Невски" и др. Специален гост бе главният архитект на Белград арх. Милутин Фолич, който пристига по покана на колега си арх. Здравко Здравков.

comment 0
visibility 514
ул. “Никола Мирчев”

Събитие променя движението по ул. “Никола Мирчев”

Временна организация на движението ще бъде въведена в центъра на столицата. Причината е провеждането на събитие в Посолство на Руска Федерация. От 12.00 до 21.00 часа на 11.06.2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на гостите поканени на приема, по ул. “Никола Мирчев” между бул. “Драган Цанков” и ул. “Ф. Ж. Кюри”. От 18.00 до 21.00 часа на 11.06.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. “Никола Мирчев” между бул. “Драган Цанков” и ул. “Ф. Ж. Кюри” с изключение на автомобилите на гостите поканени на приема, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР. Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури постове за контрол и регулиране на движението.

comment 0
visibility 1062
Парка заимов

Провеждат празник на биоземеделието в парка „Заимов“

Празник на българското биоземеделие ще се проведе на 1 юни в парка „Заимов“. На него ще участват над 40 производители от цяла България. Посетителите ще могат да видят голямо разнообразие от натурални продукти, отгледани от роднините фермери. Ще бъдат изложени пресни плодове и зеленчуци, пчелен мед, плодови оцети, различни видове плодови млека, вина и др. Организаторите се подготвили и редица забавни и образователни инициативи за децата. Събитието ще започне в 11 часа с кулинарна шоу-програма от Ути Бъчваров, като той ще приготви свежи пролетни сандвичи и крем супи. На място ще бъде разположен и фреш бар, с различни видове сокове от био плодове и зеленчуци. Ще има специално готварско училище за най-малките. В него те ще се научат да приготвят здравословни храни. Организаторите на събитието канят всички столичани и гости на града да пробват даровете на природата в свеж и натурален вид, като обещават един уникален ден за малки и големи.  

comment 0
visibility 957
Детски панаир

Организират детски панаир за 1 юни пред Народния театър

В тазгодишното издание на Детски панаир в София ще се включат над 60 културно-образователни инициативи за деца. По традиция той ще се проведе на 1 юни пред Народния театър „Иван Вазов”.  Панаира стартира успешно преди 8 години, като до момента са реализирани над 40 събития в 15 града.И тази година организаторите от Изиарт са подготвили специални игри за музеите в които децата ще могат да станат откриватели. За обичащите изкуството малчугани са предвидени детски работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, калиграфия. За първи път тази година са включени и работилници по по тъкане, любопитни техники по неврографика и цианотайп. Работилниците ще се провежда от 11 до 200 часа на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. Подготвена е и специална игра посветена на символите скрити в герба на София с което ще се отбележи и годишнината на града. Всяко дете ще има възможност да изработи свой магнит с емблематична сграда на София. Не са забравени и най-малките бебетата, за тях предвиден кът с игри носещ името Thinkle Stars. В програмата на панаира са предвидени и редица спортни дейности като танци, йога, тенис шах и др. Специално за събитието ще бъде докарана и истинска пожарна кола, на която децата ще могат да се качат и влязат в ролята на истински пожарникари.Събитието е некомерсиално и в него може да се включат всички желаещи деца напълно безплатно. Детският панаир е и част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

comment 0
visibility 714
Събор на родовете в Бенковски

Събор на родовете се проведе в ''Бенковски'' (СНИМКИ)

В квартал Бенковски се проведе традиционният събор на родовете. Вече 31 години на него се събират близки и приятели. Инициативата е на читалище НЧ "Георги Бенковски 1911". През 1988 година е направено изследване и събиране на всички родове в квартала. Като на една от  индивидуалните срещи се ражда идеята за създаване на едно всеобщо събиране. На събитието тази неделя се бяха събрали множество граждани на различни възрасти. На него присъства и кметът на район "Сердика" инж. Тодор Кръстев, който поздрави жителите гостите с празника. Всички дошли имаха възможност да се насладят на богата културно-музикална програма.

comment 0
visibility 456
Столична библиотека

Поетична вечер по случай 24 май ще се състои в Столична Библиотека

По случай Деня на българската просвета и култура 24 май в Столична Библиотека ще се състои поетична вечер. Тя се организира съвместно с Асоциацията на учителите по български език и литература. Участие ще вземат поетите Магдалена Абаджиева от Института по български език, Николай Милчев – учител по български език и литература и Иван Христов от Института за литература при БАН. Събитието ще се проведе от 19 часа на 20 май в Литературния клуб на Библиотеката на София.

comment 0
visibility 426
Брейн Сторм Консулт

Форумът "Сподели успеха си с нас" ще се проведе в София

В столицата ще се проведе третото издание на бизнес форум „Сподели успеха си с нас“, по случай откриването на нов корпоративен офис на „Брейн Сторм Консулт“ в София. Събитието ще се състои на 10 юни от 18 часа в зала 10 на НДК.  Официалното откриване ще стартира с освещаване на новият офис на компанията, намиращ се в ж.к. Лозенец на ул. „Люба Величкова“ № 9, съобщават организаторите. „Брейн Сторм Консулт'' е една от водещите финансово-счетоводни компании у нас. Тя предлага на своите клиенти затворен кръг от услуги, стартирайки с бизнес, правни, финансови и данъчни консултации, преминавайки през управление на бизнеса, счетоводството и одита, и завършвайки с финансово-счетоводен софтуер Мираж SQL. Предстоящата конференция има за цел да повиши информираността за възможностите пред предприемачите, споделянето на опит и умения. Събитието ще протече с презентационния панел на организаторите от, „Брейн Сторм Консулт“, след което компании от различните браншове ще разкажат за своята дейност. Програмата ще приключи с коктейл и неформални срещи между представителите на бизнеса. За да участвате е необходима предварителна регистрация чрез e-mail: sales@brainstorm.bg.

comment 0
visibility 403
ул. „Рачо Димчев”

Временно забраняват паркирането на ул. „Рачо Димчев”

Събитие за румънското председателство в Дома на Европа ще докара проблеми за шофьорите, които живеят или работят в централната част на столицата. Забранява се престоят и паркирането на коли от 10 до 18 часа днес в района на ул. „Рачо Димчев“, с изключение на автомобилите на гостите на събитието. От 13 до 18 часа ще бъде забранено и влизането на пътни превозни средства по ул. „Рачо Димчев”, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР.

comment 0
visibility 352
Столична библиотека

Творческа вечер за животът на „Яна Язова” ще се проведе в Столична библиотека

Истории за живота на блестящата поетеса и красива жена Яна Язова ще съберат ценители на литературата в Столична библиотека днес от 18 часа. Събитието ще се проведе в Мраморното фоайе, а критикът Юлии Йорданов ще разкаже за нерадостната житейска съдба на Люба Ганчева- както е истинското име на Яна Язова. Йорданов работи за опазване литературната памет на България. Събитието е организирано от Дружество "Будители" в област Монтана.